Celjani so imeli 17 sekund pred koncem ob dveh igralcih več zadnji napad, a je poskus Žige Mlakarja (na sliki) ustavil Filip Ivić. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so imeli 17 sekund pred koncem ob dveh igralcih več zadnji napad, a je poskus Žige Mlakarja (na sliki) ustavil Filip Ivić. Foto: www.alesfevzer.com
Celje pl
Miha Zarabec se je vrnil po poškodbi stegenske mišice. Pri 21:20 je zapravil sedemmetrovko za izenačenje, tik pred koncem pa ga je v protinapadu podrl še eden izmed Zagrebčanov. Foto: www.alesfevzer.com
Branko Tamše
Celjski trener Branko Tamše je ob igrišču ves čas dajal napotke svojim varovancem, a to ni pomagalo. Foto: www.alesfevzer.com
Zagreb dobil bitko za Zlatorog

Slovensko-hrvaški obračun je upravičil oznako derbi, saj je postregel s trdo, izčrpavajočo bitko, ki pa so jo na koncu v svojo korist odločili gostje.

Celjani so v 38. minuti že vodili s +4 (15:11), dobro jim je kazalo tudi še deset minut pozneje (19:16), nato pa se je ustavilo. Čvrsti Zagrebčani so po zaslugi rezervnega vratarja Filipa Ivića ujeli domačine in v 58. minuti dali odločilni gol. Dosegel ga je Luka Stepančić.

Pivovarji so imeli možnost za izenačenje, a je najprej Ivić ubranil sedemmetrovko Mihi Zarabcu, v zadnjih sekundah pa še strel Žige Mlakarja. Slovenski prvaki se bodo v naslednjem krogu, 3. oktobra, doma pomerili z Wislo.

Na krilih Lesjaka do vodstva
Zagrebčani so na začetku dvakrat povedli, a so nato Celjani po izenačenju na 2:2 napravili delni izid 3:0 za 5:2 (10.). Odlično je branil Urban Lesjak, v napadu pa sta zadela Luka Žvižej in Šime Ivić. Trener gostov Veselin Vujović je vzel minuto odmora. Po njej je sledila trda, na trenutke celo groba tekma, v kateri so pivovarji uspešno držali prednost.

Razgor pri 7:4 zapravil sedemmetrovko za+4
Pri 7:4 je imel David Razgor, ki je vodil celjski napad namesto še ne povsem pripravljenega Mihe Zarabca, sedemmetrovko, a mu jo je Ivan Stevanović ubranil, tako kot tudi "zicer" po odbiti žogi. To je bila prelomna točka, saj so gostje nižali zaostanek in v 23. minuti z golom Lovra Šprema izenačili na 7:7. Branko Tamše je vzel minuta odmora. Po njej je svoj prvi gol dosegel Zarabec (9:8), ki je vstopil v igro malo predtem. Zagrebčani so izenačili, a je za prednost Celjanov ob polčasu poskrbel Žiga Mlakar (10:9).

Celjani garali za lepo vodstvo, Zagreb ekspresno izenačil
Pivovarji so drugi polčas odprli odlično. Čvrsta igra v obrambi, kjer je blestel Lesjak, je omogočala protinapade in v enem izmed njih je Blaž Janc povišal na 14:11, hkrati pa izsilil še izključitev. Po novem zapravljenem napadu Zagreba pa je Razgor napravil tisto, kar mu ni uspelo v prvem polčasu. Povišal je namreč na +4 (15:11). A temu je spet sledil celjski padec, saj so gostje ekspresno izenačili. Tin Kontrec je namreč v 40. minuti zadel za 15:15.

Ivić nagnil tehtnico na stran gostov
A pivovarji so se znova zbrali in si z veliko požrtvovalnostjo nabrali prednost treh golov (19:16) v 48. minuti. Zagrebčani se niso predali, dihali so za vrat pivovarjem, tako da je Stanko Sabljić v 55. minuti spet poravnal izid, in sicer na 20:20. V raztrgani končnici je Luka Stepančić v 58. minuti zadel za 21:20. Na drugi strani je Razgor izsilil sedemmetrovko in izključitev. A vratar Ivić je ubranil poskus Zarabca "z najstrožje kazni". Zagrebčani so nato zapravili napad, Celjani pa so imeli za zadnjo akcijo ob dveh igralcih več še 17 sekund. Streljal je Mlakar, vendar je Ivić ubranil njegov poskus. Slavje gostov se je lahko začelo ...

LIGA PRVAKOV, 2. krog, skupina A:

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - ZAGREB 20:21 (10:9)

Celje Pivovarna Laško:
Lesjak, Gajić, Blagotinšek 2, Ivić 1, Babarskas 1, Janc 3, Razgor 3, Marguč, Potočnik 1, Zarabec 2, Kodrin, Fižuleto, Dobelšek 1, Mlakar 3, Žvižej 3.

Zagreb: Ivić, Stevanović, Mihić 1, Sabljić 3, Vujić, Stepančić 3, Kontrec 2, Šebetić 2, Raković, Horvat, Šušnja, Šandrk, T. Valčić, Obranović 1, Kovačević 4, Pavlović 2.

Sedemmetrovke: 2/4; 1/2

Izključitve: 8 min; 16 min


VESZPREM - FLENSBURG 28:24 (15:14)

Nedelja:
PSG - WISLA PLOCK

KIEL - BEŠIKTAŠ

Vrstni red: Zagreb 4, Veszprem 3, Flensburg in Celje PL 2, Wisla 1, Bešiktaš, Kiel, PSG 0 točk.

Zagreb dobil bitko za Zlatorog