Žreb so opravili na koprskem mandraču. Foto: MMC RTV SLO/Twitter CPL
Žreb so opravili na koprskem mandraču. Foto: MMC RTV SLO/Twitter CPL
Celje PL
Naslov prvaka branijo Celjani, ki so v lanskem finalu premagali Sviš. Foto: Twitter CPL

Tako je določil žreb v Kopru. Branilci naslova Celjani in prvi izzivalci Velenjčani so se izognili medsebojnemu obračunu v polfinalu, kar pomeni, da se obeta spektakularen finale.

Tamše: Počakajmo na polfinale
"Vse štiri ekipe so se zasluženo uvrstile na zaključni pokalni turnir. Vsi pričakujejo veliki finale med Velenjčani in Celjani, a že v polfinalu moramo odigrati vseh šestdeset minut, tako kot znamo, šele po tej tekmi bomo videli, ali smo si zaslužili finale. Počakajmo na sobotno polfinalno tekmo,
v vsakem primeru se bomo na tekmi s Hrastničani maksimalno potrudili. Zagotovo smo kakovostnejši od njih, to bomo tudi dokazali," je dejal vselej previdni trener Celjanov Branko Tamše.

Vajdl: Koprčanov ne podcenjujemo
Precej bolj odločen pa je bil trener Gorenja Ivan Vajdl, ki je napovedal finale najmočnejših ekip: "Z današnjim žrebom smo zadovoljni. Za celoten slovenski rokomet je dobro, da se bosta v finalu pomerili velenjska in celjska ekipa, a tudi polfinalnega tekmeca iz Kopra ne bomo podcenjevali. Gostitelje bomo vzeli maksimalno resno."

Jovičić: Polfinale je češnja na torti
Hrastnik in Koper sta v vlogi avtsajderjev. "Občutki so mešani. Lepo bo meriti moči z eno od dveh najboljših slovenskih ekip, po drugi strani pa sem si želel za polfinalnega tekmeca koprsko zasedbo, ki je premagljiva in bi se lahko celo bojevali za nastop v velikem finalu," je povedal eden najizkušenejših igralcev Dola Kristjan Bauerheim. Zoran Jovičić, ki vodi Koprčane, pa je napovedal: "Za nas je uvrstitev na sklepni turnir češnja na torti. V tej sezoni smo maksimalno iztržili od pokalnega tekmovanja, do uvrstitve na sklepni turnir izločili dve kakovostni prvoligaški ekipi. Polfinalna tekma z Velenjčani bo velika nagrada za moje fante, hkrati pa lepa učna ura rokometa."

POKAL SLOVENIJE (M)

ZAKLJUČNI TURNIR, Koper

POLFINALE

Sobota ob 15.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - DOL TKI HRASTNIK

Ob 17.30:
KOPER 2013 - GORENJE VELENJE
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Tekma za 3. mesto bo v nedeljo ob 15.00, finale pa v nedeljo ob 17.30. Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.