Norvežani so imeli v zadnjih petih minutah rednega dela pri vodstvu 27:26 tri napade za finale, a so  vse zapravili. To je kaznoval  Rune Dahmke, ki je deset sekund pred koncem izenačil. Foto: EPA
Norvežani so imeli v zadnjih petih minutah rednega dela pri vodstvu 27:26 tri napade za finale, a so vse zapravili. To je kaznoval Rune Dahmke, ki je deset sekund pred koncem izenačil. Foto: EPA

Nemčija je namreč odločilni gol za zmago s 34:33 zabila pet sekund pred koncem podaljška, strelec je bil Kai Häfner, takoj za tem pa je nemška "klop" stekla na igrišče in se veselila finala.

Norvežani so sprva Nemcem očitali, da je bilo v zadnjih sekundah na igrišču devet Nemcev, ki so se prehitro začeli veseliti zmage. Svoje očitke so podkrepili s fotografijo in videom. A po prespani noči so "vikingi" tožbo umaknili.

Pritožbo v športnem duhu umaknili
"Res smo se pritožili, k temu pa priložili fotografije in video, ki so jasno kazali na to, da so imeli Nemci, ko so se prekmalu začeli veseliti zmage, na igrišču preveč igralcev. Kazen bi morala biti izključitev enega igralca, tako da bi imeli mi v petih sekundah napad 7:5. Sodniki tega žal niso opazili, mi pa smo se odločili, da pritožbo v športnem duhu umaknemo. Menimo, da se mora zmagovalec odločiti na igrišču in ne v pisarnah. Vseeno pa bi želeli opozoriti krovno in vse druge zveze, da se v prihodnosti kaj takega ne bi ponovilo,"
so sporočili iz norveške zveze.

Norveška bo tako v nedeljo igrala za bronasto medaljo proti Hrvaški, medtem ko se bosta za zlato udarili Španija in Nemčija.

V finalu EP-ja Nemčija in Španija
Zadnja minuta polfinala Norveška - Nemčija
V finalu EP-ja Nemčija in Španija
Zadnja minuta polfinala Norveška - Nemčija