Blaž Janc bo v naslednji sezoni igral za Kielce. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Janc bo v naslednji sezoni igral za Kielce. Foto: www.alesfevzer.com
Uroš Zorman
Na Poljskem igrata Uroš Zorman in Dean Bombač. Foto: EPA

Sobotni obračun s švedskim Kristianstadom so izgubili v zadnjih sekundah, po domačem porazu s hrvaškim Zagrebom pa ogrozili tudi nastop na zaključnem turnirju v regionalni Ligi Seha. Celjani se zavedajo, da jih v nedeljo ob 19.00 čaka zahtevna naloga za preboj v osmino finala Lige prvakov. Trenutno so na sedmem mestu v skupini B.

Poljska zasedba je favorit na tekmi, v njej so številni asi rokometne igre, člana te imenitne ekipe sta tudi Slovenca Uroš Zorman in Dean Bombač. Od naslednje sezone bo to tudi Blaž Janc, ki mu je posebna komisija pri Evropski rokometni zvezi kljub prejetemu rdečemu kartonu na pretekli tekmi proti Kristianstadu dovolila nastop. Celjani so na dosedanjih desetih tekmah le dvakrat premagali poljske prvake in doživeli osem porazov.

Tamšetova želja bojevita predstava
"Poljska ekipa želi osvojiti prvo mesto v skupini, ki ji prinaša neposredno uvrstitev v četrtfinale, tako da na nedeljski tekmi ničesar ne bo prepustila naključju. Pred nami je zahtevna naloga, moja želja pa je, da na obračunu z evropskimi prvaki prikažemo bojevito predstavo in pustimo srce na igrišču. Verjamem, da bodo moji varovanci ne glede na vse dogodke v zadnjem tednu prikazali prepoznavno igro, kar je v tem trenutku najpomembnejše," je dejal trener slovenskih prvakov Branko Tamše.

"Res je, da se po koncu sezone selim v Kielce, a to dejstvo bo zame le še dodatna spodbuda in motivacija na nedeljskem obračunu v Zlatorogu. Na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni smo dokazali, da se lahko kosamo s poljskimi prvaki, predvsem pa moramo proti njim uveljaviti svojo prednost v hitrosti in popraviti slab vtis z zadnjih dveh tekem," je dejal Blaž Janc.

Ribnico čaka gostovanje na Danskem
Poleg Celja bo slovenske barve na mednarodni sceni zastopala še Ribnica, pred njo je druga tekma v skupinskem delu pokala EHF. Ribniška ekipa je izgubila uvodni dvoboj z nemškim Füchsejem iz Berlina, v soboto pa bo ob 18.45 gostovala pri danskem Gudmeju. Izbranci Roberta Beguša so v krizi, med drugim so - poleg nedavnega mednarodnega obračuna - izgubili tudi obe zadnji tekmi v državnem prvenstvu proti Kopru in Mariboru, kar je slab obet pred odhodom v Skandinavijo.

Skupina B:
PICK SZEGED - VARDAR sobota

MEŠKOV BR. - ZAGREB sobota

KRISTIANSTAD - RHEIN N. LÖWEN nedelja

CELJE PL - KIELCE nedelja

Lestvoca: Kielce in Vardar po 14, Pick Szeged in Rhein Neckar po 13, Meškov Brest 11, Kristianstad 6, Celje PL 5, Zagreb 4.

Zmagovalca skupin se uvrstita v četrtfinale, ekipe od 2. do 6. mesta pa v osmino finala.