Krimovke so z odlično predstavo v drugem polčasu dosegle lepo zmago nad Larvikom, ki je lani igral v finalu. Foto: BoBo
Krimovke so z odlično predstavo v drugem polčasu dosegle lepo zmago nad Larvikom, ki je lani igral v finalu. Foto: BoBo
Krim Mercator
Krimovke bodo v naslednjem krogu gostile Sävehof. Foto: BoBo
Na Kodeljevem padel veliki Larvik

Krimovke so slabo odprle tekmo, saj niso imele rešitev za čvrsto obrambo 6-0 Larvika. Na drugi strani so norveške prvakinje brez težav zadevale, tako da je semafor v 9. minuti kazal 6:1. Dobro je branila tudi vratarka Sandra Toft, ki je ubranila sedemmetrovko Aneti Benko.

V nadaljevanju so krimovke predvsem po zaslugi Lise Omoregie le zmanjšale zaostanek in Vesna Milanović Litre je v 15. minuti dosegla zadetek za 5:6. A sledile so minute Larvika, ki se je odlepil na tri gole prednosti. Polčas se je končal s 13:10. Krimovke so zapravile tri sedemmetrovke.

Krimovke napravile preobrat
Domače so drugi polčas odprle zelo dobro in v 39. minuti izenačile na 16:16. Zadela je Nina Jeriček. Razbranila se je vratarka Miša Marinček. Malo pozneje je Krim prvič povedel, potem ko je bila s krila uspešna Benkova. Ista igralka je v naslednjem napadu povišala na +2 (19:17), tako da je moral trener gostij vzeti minuto odmora. Po njej so se po novi obrambi Marinčkove krimovke z golom Polone Barič v 47. minuti odlepile na +3 (21:18).

Marinčkova blestela v vratih
Larvik, ki zaradi poškodb ni nastopil v najmočnejši postavi, se je v 52. minuti približal le na gol zaostanka (21:20), tako da se je obetala dramatična končnica. Krim je pri 22:20 zapravil nekaj napadov za še višjo prednost, a ga je k sreči reševala sijajna vratarka Marinčkova, ki je ubranila nekaj težkih strelov. Pri 22:21 so imele krimovke napad za zmago. Izsilile so sedemmetrovko, ki jo je Benkova spremenila v zadetek za 23:21, in dvoboj je bil odločen.


Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Saj veste, kako je, če premagaš Larvik! Ta je bil za Krim vedno trd tekmec. Vedno je moral Krim dati vse od sebe, da ga je premagal. Tako je bilo tudi danes. Jezili so me zgrešeni streli, ampak kot trener tu ne morem ničesar. Vesel sem, da smo jih v drugem polčasu pretekli, da smo zadeli nekaj golov iz protinapadov, so pa tudi Norvežanke zgrešile nekaj strelov, ko smo se vrnili v igro, pa še Miša je obranila nekaj strelov. Zmaga je zasluženo naša."

Miša Marinček: "V prvem polčasu nas je malo ubil začetek 1:6, tudi v nadaljevanju prvega polčasa bi se lahko že prej priključile, ampak smo vedno znova naredile kakšno neumnost. Potem pa kot bi začele verjeti v zmago. Drugi polčas je bil tak, kot mora biti, ko igraš v domači dvorani. Iz srca čestitam soigralkam in strokovnemu vodstvu."

LIGA PRVAKINJ, 2. krog

Skupina D


KRIM MERCATOR - LARVIK 24:22 (10:13)

Krim Mercator: Georgijev 1, Jurič, Benko 5, Blažević, Milanović Litre 5, Jeriček 2, Stefanišin, Bajramoska 1, Marinček, Omoregie 5, Koren 1, Pandžić, Barič 4, Kamdop, Amon, Zrimšek.

Larvik: Toft Galsgaard, A. Hammerseng-Edin 1, Frafjord 3, G. Hammerseng-Edin 1, Koren Riegelhuth 6, Johansen, Breistoel 4, Lowe, Moerk 3, Kurtović 3, Wojtas 1, Dias Moreschi.

Sedemmetrovke: 5/10; 5/5

Izključitve: 10 min; 8 min

SÄVEHOF - ESBJERG 20:25 (10:15)

Vrstni red: Esbjerg 4, Sävehof in Krim 2, Larvik 0 točk.


Skupina A:
GLASSVERKET - BUDUĆNOST 23:30
METZ - THÜRINGER 25:18

Skupina B:
VARDAR SKOPJE - LEIPZIG 41:24
FERENCVAROS - ASTRAHANOČKA 32:23

Skupina C:
ROSTOV DON - GYÖR 27:28
MIDTJYLLAND - BUKAREŠTA 24:21

Na Kodeljevem padel veliki Larvik