Tjaša Stanko opozarja, da bo treba biti pozoren predvsem na začetku tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Stanko opozarja, da bo treba biti pozoren predvsem na začetku tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke so se v nedeljo v romunski prestolnici predstavile v lepi luči. Predvsem to velja za prvi polčas, ko so povsem nadigrale ambiciozno Bukarešto in si priigrale pet golov prednosti, v drugem pa so malenkostno popustile in izgubile z 28:30.

Pred varovankami Dragana Adžića je nova zahtevna preizkušnja proti izjemno močni norveški ekipi. Poleti jo je zapustilo nekaj vrhunskih igralk, kot so prva zvezdnica Nora Mork, Heidi Loke, Švedinja Isabelle Gullden in Madžarka Zsuzsanna Tomori, a je v svoje vrste zvabila nekaj drugih, kot so Rusinja Ana Vjahireva, Francozinja Oceane Sercien-Ugolin, nekdanja igralka Krima, ter Švedinja Jamina Roberts.

"Moje igralke nerade izgubljajo, zato razpoloženje v ekipi po porazu v Bukarešti ni bilo najboljše. Po prespani noči smo poudarili pozitivne stvari in misli preusmerili na dvoboj proti dvakratnim evropskim prvakinjam. Moja želja je, da nedeljsko tekmo v Ljubljani odpremo na podobno visoki ravni kot v Bukarešti," je na novinarski konferenci dejal Adžić in dodal, da je norveška ekipa resda spremenjena, a je tudi po odhodu številnih igralk našla dostojne in izjemno kakovostne zamenjave.

"Imamo novo ekipo in potrebujemo še nekaj časa, da se povsem uigramo, a verjamem v naše sposobnosti in kakovost. Norvežanke igrajo zelo hiter rokomet, če ustavimo njihov 'prvi val', potem nam bo veliko lažje," je dejala Tjaša Stanko.

Sorodna novica Krimovke zapravile prednost petih golov in ostale brez točk v Bukarešti

V tej sezoni najbrž "prva violina" ljubljanske zasedbe, Rusinja Darja Dmitrijeva, je v Bukarešti zablestela v polnem sijaju in dosegla kar devet zadetkov. "V prvem polčasu smo igrale sijajno, v drugem pa močno popustile. Prav v tem je naša največja rezerva, a moramo vedeti, da nas v nedeljo čaka izjemno močan in kakovosten tekmec. Na tem telesno zelo zahtevnem obračunu bo izjemno pomembno čim hitrejše vračanje iz napada v obrambo," je povedala 27-letna srednja zunanja igralka iz Rusije.

Krim do zdaj še ni premagal norveške zasedbe. V pretekli sezoni je po dveh četrtfinalnih tekmah klonil s skupnim izidom 49:65. Na domačem parketu so bile Ljubljančanke nekajkrat zelo blizu končni zmagi, v sezonah 2018/19, 2020/21 in 2021/22 so vselej izgubile z razliko enega gola.

Liga prvakinj

Skupina A, 2. krog

Nedelja ob 14.00 (Stožice):
KRIM MERCATOR - KRISTIANSAND

Nedelja:
BIETIGHEIM (NEM) - FERENCVAROS

ODENSE - BANIK MOST (ČEŠ)

BREST (FRA) - BUKAREŠTA

Bietigheim, Kristiansand, Ferencvaros in Bukarešta po 2, Krim Mercator, Odense, Brest in Banik Most brez točk.