Gorazd Škof spada tudi med tiste, ki v reprezentanci skrbijo za dobro razpoloženje. Foto: www.alesfevzer.com
Gorazd Škof spada tudi med tiste, ki v reprezentanci skrbijo za dobro razpoloženje. Foto: www.alesfevzer.com
Gorazd Škof
Škof se je izkazal tudi na turnirju v Malmöju, kjer si je Slovenija izborila pot v Brazilijo. Foto: EPA

Brežičan, ki je 11. julija dopolnil 39 let, bo prav ob koncu kariere doživel tako reprezentančni kot tudi klubski vrhunec. Najprej bo, če le ne bo poškodbe, s Slovenijo nastopal na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, nato pa bo morda svojo zadnjo sezono branil pri bogatem in zvezdniškem PSG-ju.

Bo pa olimpijski turnir zagotovo zadnja reprezentančna akcija za vedno dobro razpoloženega Škofa. "Mislim, da je to lep zaključek. Po moji logiki bi bilo brezpredmetno vztrajati še naprej. Vesel, sem, da gre Slovenija naprej in drugo leto na svetovnem prvenstvu v Franciji bom njen navijač," je dejal Škof.

Na eni tekmi lahko premagamo vsakogar
Pred tem bo reprezentanca imela lepo priložnost, da poseže po zvezdah na OI v Riu. "Vemo, da bo težko. Ni neke posebne filozofije. Glava bo izjemno pomembna. Želim si čim manj poškodb. Moramo se dobro pripraviti, in to je to. V relativno kratkem času nas čaka precej tekem. Dobro je, da je dan premora med vsako, tako da se telo lažje regenerira. OI so velik izziv, priložnost še večja, zadnja za mene in še za marsikoga drugega. Poskusili bomo priti do četrtfinala, ki bo odločilna tekma za naše ambicije. Mislim, da bo najtežja in težko se bomo izognili kateri od treh velesil v drugi skupini - Franciji, Hrvaški in Danski. Vsekakor pa v eni tekmi lahko premagamo vsakogar," razmišlja Škof.

Pod Vujovićem najpomembnejša obramba
Selektor Veselin Vujović je reprezentanci dodal nekaj samozavesti in predrznosti, uspešno pa je v moštvo vključil tudi nekaj mladih igralcev. "Gojimo nekoliko drugačen sistem igre kot pri prejšnjem selektorju. Prej smo gojili hiter sistem igre, medtem ko je pod Vujovićem najpomembnejša obramba. Selektor je dobro sestavil ekipo, zaupa tudi mladim, kar je pravilno, če hočeš vzdržati ta turnirski sistem."

Škof bo združil moč z Omeyerjem
Brežičanu je po treh letih branjenja za Nantes uspel še en veliki met, saj bo v naslednji sezoni skupaj s še eno legendo Thierryjem Omeyerjem stal med vratnicama PSG-ja. Kako se mu je sploh uspelo prebiti v Pariz? "PSG je podpisal z vratarjem Barcelone, ki pa ni želel priti že letos. Tako se je trener Noka Serdarušić odločil zame. Odločil se je za vratarski dvojec z Omeyerjem, ki bo daleč najstarejši. A ne glede na to, dobro se počutim v Franciji, poznam ligo. Zavedam se, da bo minutaža manjša. A tekem bo veliko, čakal bom na svojo priložnost. To sezono še oddelam, potem bomo pa videli. Mislim pa, da bi lahko branil še kakšno leto. A v slovensko ligo se ne vračam. Če bom nadaljeval, bo to Francija. Po končani karieri so v Franciji še nekatere ugodnosti za igralce, ki ostanejo tam, tako da se temu ne bom odpovedal," je še povedal Škof.

Aleš Vozel, @vozela1