Uwe Gensheimer in Gorazd Škof (desno) se veselita finala Lige prvakov. 39-letni Brežičan ima priložnost, da ob koncu kariere osvoji prestižno lovoriko. Foto: EPA
Uwe Gensheimer in Gorazd Škof (desno) se veselita finala Lige prvakov. 39-letni Brežičan ima priložnost, da ob koncu kariere osvoji prestižno lovoriko. Foto: EPA
Gašper Marguč
Gašper Marguč je za Veszprem dosegel pet golov iz prav toliko poskusov. Veszprem je lani na boleč način izgubil finale proti Kielcam, letos pa je obstal v polfinalu. Foto: EPA
Luka Cindrić
Luka Cindrić si je po odločilnem golu dal duška. Foto: EPA
Štirje slovenski rokometaši v polfinalu
Škof v finalu rokometne Lige prvakov

Pri Madžarih so zelo dobro odigrali vsi trije Slovenci. Gašper Marguč je dosegel pet golov (met 5/5), Dragan Gajić štiri (vse iz sedemmetrovk; 4/4), Blaž Blagotinšek pa dva (2/3). Na drugi strani se je finala s Parižana veselil vratar Gorazd Škof. Večino časa je sicer branil Thierry Omeyer.

Veszprem zapravil zadnji napad
Prvi polčas se je končal z 11:11. Tudi drugi del je bil tesen, PSG pa je večino časa vodil za zadetek, dva, v 41. minuti tudi s +3 (19:16). Dobri dve minuti pred koncem je Nikola Karabatić zadel za 27:25. Na drugi strani je odgovoril Laszlo Nagy za 27:26. Roland Mikler je nato ubranil sedemmetrovko Mikkelu Hansenu, tako da je imel Veszprem še minuto za zadnji napad in izenačenje. A ga ni izkoristil, ob agresivni obrambi Parižanov je nekaj sekund pred koncem izgubil žogo.

Pri zmagovalcih sta Uwe Gensheimer in Hansen zabila po sedem golov, medtem ko je bil pri poražencih najučinkovitejši Nagy (6).

Cindrić odločil dve sekundi pred koncem
Še dramatičnejši je bil drugi polfinale, v katerem je Vardar s 26:25 strl Barcelono. Odločilni zadetek je dve sekundi pred koncem s pravim projektilom z devetih metrov zabil Luka Cindrić. Cindrić je dosegel zadnje tri gole za Vardar, pri katerem sta bila najučinkovitejša Ivan Čupić in Alex Dušebajev s po sedmimi zadetki. Na drugi strani jih je Kiro Lazarov zabil šest.

ROKOMET (M)

LIGA PRVAKOV

ZAKLJUČNI TURNIR, Köln

POLFINALE

Veszprem - PSG 26:27 (11:11)
Nagy 6, Marguč 5, Gajić 4, Lekai 3, Blagotinšek in Nilsson 2, Ilić, Palmarsson, Ugalde in Sulić 1; Gensheimer in Hansen 7, Narcisse in Remili 3, Abalo in Nielsen 2, Stepančić, N. in L. Karabatić 1.

Sedemmetrovke: 5/6; 3/5
Izključitve: 6 min; 4 min



VARDAR - Barcelona 26:25 (13:12)
Čupić in Dušebajev 7, Borozan 5, Cindrić 4, Karačić 2, Maqueda 1; Lazarov 6, Rivera 4, N'Guessan, Syprzak, Jallouz 3, Mem 2, Entrerrios, Jicha, Tomas in Perez de Vargas 1.

Sedemmetrovke: 5/5; 3/4
Izključitve: 4 min; 4 min

Finale (18.00) in tekma za tretje mesto (15.15) bosta v nedeljo.

Štirje slovenski rokometaši v polfinalu
Škof v finalu rokometne Lige prvakov