Novi kapetan slovenske reprezentance Vid Kavtičnik o vzdušju v moštvu pravi:
Novi kapetan slovenske reprezentance Vid Kavtičnik o vzdušju v moštvu pravi: "V redu se razumemo. Imamo se fino. Z užitkom prihajamo na priprave. Ko igraš s prijatelji, je vse skupaj lažje." Foto: EPA

32-letni Kavtičnik, ki lahko igra tako na položaju desnega krila kot tudi na zunanjem položaju, je kapetanski trak prevzel od Uroša Zormana. "Zadovoljen sem, da sem dobil ponovno vidnejšo vlogo v reprezentanci. To mi veliko pomeni," pravi Kavtičnik.

Potrudil se bom po najboljših močeh
In nadaljuje. "Seveda je to velika čast, hkrati pa tudi velika odgovornost. Prihajam za dolgotrajnim kapetanom Urošem Zormanom, ki je pustil velik vtis. Ne samo v reprezentanci, ampak tudi v celotnem slovenskem rokometu, tako da je ta čast še toliko večja. Upam in verjamem, da lahko to ekipo vodim, potrudil se bom po najboljših močeh. Upam, da bom dober kapetan in da bom lahko pomagal mlajšim igralcem," je o novi 'vlogi' povedal Kavtičnik.

Treba bo počakati na prave tekme
Reprezentanca je doživela pomladitev, saj v njej ni več Uroša Zormana in Gorazda Škofa. Manjkal bo tudi Dean Bombač. Kavtičnik meni, da bo za oceno moči te reprezentance treba počakati na prave tekme. "Za zdaj smo skupaj odigrali le tekmo proti Savdski Arabiji. Pravi test šele prihaja proti zelo močni Franciji. Tudi če izgubimo dve tekmi proti Francozom, to ni nekaj strašnega. Mislim, da je najpomembnejše, da napredujemo, da mladi igralci, ki bodo dobili vidnejše vloge, izkoristijo priložnost in da napredujemo kot ekipa. Kot je dejal selektor, bo ekipa po šestih, 12 mesecih še močnejša. Jaz v to verjamem," razmišlja Kavtičnik.

"Grizli bomo kot levi"
In dodaja: "Upam, da bodo tudi mlajši igralci priložnost na svetovnem prvenstvu videli kot čast in ponos, ne pa kot breme. Tudi če bodo naredili napake, ni nobene težave. Verjamem v fante, da bodo dali vse od sebe, da bomo grizli kot levi. In da z malo sreče, ne bom rekel, da se borimo za medalje, ampak upam, da bomo prišli iz skupine naprej v čim boljšem položaju, nato pa bomo videli, kako in kaj. Vem, da smo vsi dosti kakovostni. Verjamem, da bomo na prvenstvu v dobri formi. Tako individualno kot kolektivno."

Igralci so po OI utrujeni. Bomo videli.
Kavtičnik si že osmo leto kruh služi v Montpellieru, zato bo zanj prvenstvo skoraj kot domače. "V Franciji se veliko vlaga v rokomet. Ljudje ga imajo radi, zato se za obiskanost tekem ni treba bati. Francozi so vedno favoriti za medalje. So izkušeni igralci, ki so osvojili vse, kar se je dalo. In to ne enkrat, ampak nekatere lovorike dvakrat, trikrat. So definitivno prvi favoriti, sledijo Danci. A to je leto po olimpijskih igrah. Igralci so utrujeni, tako da bomo videli. Tudi mi smo bili na svetovnem prvenstvu v Španiji četrti (leta 2013, op. a.), pa nismo igrali na OI. Imeli smo morda malce več zagona, svežine in take reči se kar poznajo, bomo videli," ne želi preveč napovedovati Kavtičnik.

Aleš Vozel, @vozela1