Slovenska rokometna reprezentanca si bo poskušala pot na svetovno prvenstvo tlakovati z uspehom nad Norveško. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenska rokometna reprezentanca si bo poskušala pot na svetovno prvenstvo tlakovati z uspehom nad Norveško. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometaši se pripravljajo na tekmi z Norvežani

Selektor Veselin Vujović je na priprave povabil 25 igralcev, prvi dan se jih je zbralo 16. "Težko je bilo določiti dan začetka priprav, saj so nekateri sezono končali dovolj zgodaj, številni pa ne. Gašper Marguč in Uroš Zorman sta še pred nekaj dnevi igrala na finalnem turnirju, rokometaši, ki igrajo v Franciji, so ligo končali šele v četrtek, tisti, ki nastopajo v Nemčiji, pa bodo ta konec tedna. Potrudili se bomo, da malo osvežimo igralce, saj težji treningi po naporni sezoni ne pridejo v poštev. Več poudarka bomo dali tehnični in taktični pripravi na Norvežane, želimo pa si izkoristiti vzdušje, ki še vedno vlada v ekipi po aprilski uvrstitvi na olimpijske igre, in se uvrstiti tudi na svetovno prvenstvo. To ne bo lahko, saj je Norveška zelo dobra ekipa."

Gašper Marguč meni, da si v tem reprezentančnem ciklu želijo nadaljevati od tam, kjer so nazadnje končali: "Torej z uspehom na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. Norvežani so odlična ekipa, ki je na evropskem prvenstvu igrala zelo dobro, a pokazali smo, da lahko dobro igramo proti vsem reprezentancam, in to želimo samo še potrditi."

Na pripravah so tudi štirje debitanti - Nik Henigman (Riko Ribnica), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Maribor Branik) in Gregor Potočnik (Gorenje Velenje), vrača pa se tudi vratar Primož Prošt (Frisch auf Göppingen).

Reprezentanca, ki jo čakata dve tekmi z Norveško - 11. junija ob 15.00 v dvorani Zlatorog v Celju, štiri dni pozneje ob 19.00 pa v Stavangerju -, bo trenirala v "stalni bazi" v Zrečah, v Skandinavijo pa bo odšla 14. junija zjutraj.

Z Norveško je Slovenija odigrala devet dvobojev in dobila štiri, nazadnje na pripravljalni tekmi leta 2014 v Aarhusu, kjer je bila boljša s 30:28.

Vstopnice za tekmo v Zlatorogu so že v prodaji. Cena posamezne vstopnice v predprodaji do teden dni pred tekmo je osem evrov, v zadnjem tednu deset evrov, na dan tekme pa 12 evrov.

Na svetovno prvenstvo, ki bo potekalo od 11. do 29. januarja v Franciji, se bo uvrstil zmagovalec dvoboja.

Rokometaši se pripravljajo na tekmi z Norvežani