Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje ... Bo Andy dobro razpoloženje ohranil tudi drugi teden? Foto: EPA
Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje ... Bo Andy dobro razpoloženje ohranil tudi drugi teden? Foto: EPA

22-letni veliki britanski up tenisa, ki za zdaj zanesljivo napreduje iz kroga v krog, je pokazal svojo duhovito plat, ko je na socialni mreži Twitter začel zanimivo igrico, ki bi jo lahko poimenovali "Kako tenisača skuhamo v jed".

"Ali vas zaradi Lleytona Chewita (chew it - "prežveči") 'zaščemijo' brbončice?" se je številka tri svetovnega tenisa pozabaval z avstralskim kolegom Lleytonom Hewittom. Američan James Blake je postal James Flake ("kosmič"), že upokojeni avstralski specialist za dvojice Todd Woodbridge pa kar "Polenovka" (Cod) Woodbridge.

Murray si je privočil tudi Švicarko Martino Hingis, ki je postala Martina Haggis (škotska jed iz ovčje drobovine in ovsene moke), Björn Borg je zaplaval v morske vode, saj ga je Andy spremenil v Prawna (vrsta raka) Borga, Vince Spadea pa je postal Mince (mleto meso). Greg Rusedski se je spremenil v "Jajce" (Egg) Rusedski. "Slastno," je dodal Murray.

Kaj pa on, Andy Murray? Pomeril se bo s Srbom Viktorjem "Puranom" (Turkey). Seveda, za tem imenom se skriva Viktor Troicki.