Luis Suarez pred trojčkom lovorik. Foto: Reuters
Luis Suarez pred trojčkom lovorik. Foto: Reuters
Đoković športno priznal poraz v Parizu
Odmevi po finalu Lige prvakov v Berlinu
Zahović: Maribor ne more imeti slabše lokalne podpore
Blatter zapustil predsedniški stolček

Na portalu Športni SOS tudi ta teden izpostavljamo športne zgodbe tedna. Katere so navdušile vas? Vabljeni, da svoje predloge zapišete v komentarjih pod izborom.

Teden 25 (od 1. do 7. junija)

10. Trojna krona
Ljubitelji konjskih dirk so prvič po letu 1978 dočakali trojno krono. Trojček zmag obsega dirke Kentucky Derby, Preakness Stakes in Belmont Stakes. Dvanajsti konj s tem trojčkom je Ameriški faraon.

9. Najslabši turnir Woodsa
Tiger Woods je daleč od svojih največjih uspehov. Na turnirju v Muirfield Village je osvojil zadnje mesto (med tistimi, ki so preživeli cut). Za tretji krog je potreboval kar 85 udarcev, kar je njegov najslabši krog v karieri. Memorial Tournament je sicer dobil Šved David Lingermeth, ki je v dodatku treh lukenj premagal Angleža Justina Rosa.

8. Svetovni rekord Bradleyja Wigginsa
V zadnjih 9 mesecih je bil dosežen še peti svetovni rekord v vožnji na uro. Ta je tokrat uspela Britancu Bradleyju Wigginsu, ki je v Londonu v 60 minutah prevozil 54,526 kilometra. Prejšnji rekorder je bil njegov rojak Alex Dowsett (52,937).

7. Napet začetek finala Lige NBA
Prvi tekmi finala Lige NBA nista razočarali, oba obračuna med Golden Statom in Clevelandom sta se končala po podaljških. Izid v zmagah je 1:1, zmagovalec tretje tekme je naslov osvojil v 84-odstotkih.

6. Konec Rastoderjeve dobe v Olimpiji
Nov veter je zapihal v Olimpiji, ki jo po dolgih letih zapušča Izet Rastoder, v klub pa prihaja Milan Mandarić.

5. Gobec končal uspešno kariero
Po 18 letih igranja v Celju se je upokojil Sebastjan Gobec, igralec z največ nastopi v Prvi ligi.

4. Zdovc si želi Dunstona
Selektor košarkarske reprezentance Slovenije Jure Zdovc je povabil Bryanta Dunstona, da okrepi njegovo vrsto že na letošnjem EuroBasketu. Sodelovanje naj bi trajalo štiri leta.

3. Wawrinka ustavil Đokovića
V Parizu je bilo vse pripravljeno na kronanje Novaka Đokovića, ki je lovil zadnji manjkajoči kamenček kariernega grand slama. Svoje načrte je imel Stan Wawrinka.

2. Blatter se je umaknil, a zgodbe ni konec
Potem ko je Sepp Blatter dobil še peti mandat predsednika Fife, je sprva kazalo, da je zgodba o korupciji potihnila, a preiskave v ozadju se nadaljujejo, zaradi česar je Švicar odstopil. Številni so prepričani, da Blatterja prava kazen šele čaka.

1. Barcelona ekipa zadnjega desetletja
Nogometaši Barcelone so spet evropski nogometni prvaki. Večkrat smo poudarili dejstvo, da četrt stoletja nobeni ekipi ni uspelo ubraniti naslova, vseeno pa ne bomo zgrešili veliko, če ponos Katalonije razglasimo za ekipo desetletja. V zadnjih 10 letih je slavil kar štirikrat, nobeni drugi ekipi to ni uspelo dvakrat. Barcelona je prva ekipa, ki ji je kar dvakrat uspelo osvojiti trojček lovorik (oba domača naslova in evropsko krono).

Đoković športno priznal poraz v Parizu
Odmevi po finalu Lige prvakov v Berlinu
Zahović: Maribor ne more imeti slabše lokalne podpore
Blatter zapustil predsedniški stolček