Žan Košir in Peter Prevc se bosta čez nekaj mesecev vrnila na tekme svetovnega pokala, Tino Maze pa čakajo drugi izzivi, začenši z diplomo. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Košir in Peter Prevc se bosta čez nekaj mesecev vrnila na tekme svetovnega pokala, Tino Maze pa čakajo drugi izzivi, začenši z diplomo. Foto: www.alesfevzer.com
Murray v Madridu odpravil Nadala
Denič po petih letih zapušča mesto selektorja
Odmevi na Tinino odločitev o prekinitvi kariere
Tina Maze potrebuje leto dni premora

poslavljajo Tina Maze, Boris Denič in slovenska hokejska reprezentanca.

Tudi tokrat smo na portalu Športni SOS pobrskali po ravno končanem tednu in izpostavljamo le nekatere dogodke, ki so tako ali drugače povezani s športom. Vabljeni, da pod izborom zapišete svoje predloge.

Teden 22 (od 4. do 10. maja)

10. Video: Nenavadno ruvanje zoba
Vsak starš se ob koncu predšolskega obdobja svojih otrok ukvarja tudi z vprašanjem ruvanja mlečnih zob. Nenavadno metodo pa očitno uporablja olimpijski prvak v deseteroboju Bryan Clay. Američan je namreč en konec vrvice navezal na hčerkin zob, drugega pa na kopje, ki ga je nato vrgel ... Metoda, kot kaže spodnji video, je očitno uspešna.

9. Novinarski prestop leta
V svetu športa se običajno največ pozornosti in denarja vrti okrog športnikov, manj okrog trenerjev, sila redko pa okrog novinarjev. Pri ESPN-u so se prejšnji teden odločili, da jeseni ne bodo podaljšali pogodbe s karizmatičnim Billom Simmonsonom. Njegova tržna vrednost je precejšnja, pri novem delodajalcu bi namreč letno lahko zaslužil med 5 in 7 milijoni dolarjev.

8. Tom Brady naj bi vendarle vedel
Nogometaši New Englanda so februarja še četrtič dobili Super Bowl. Dva tedna prej so v konferenčnem finalu prepričljivo premagali Indianapolis s 45:7. Patrioti so del tekme igrali s premalo napihnjenimi žogami, afera je hitro dobila ime Deflategate. Podajalec New Englanda Tom Brady je večkrat zatrdil, da o tem ni vedel ničesar. Zdaj je končno luč sveta ugledalo poročilo na 243 straneh. Odgovor ni jasen - v poročilu tako piše, da obstaja "večja verjetnost, da je Brady vsaj približno vedel, da se nekaj nepravilnega dogaja z žogami." Poročilo je dobilo odmev v različnih medijih, tudi v šovu Jona Stewarta.

7. Slovenska kolesarska nedelja
Zadnji dan prejšnjega tedna je bil uspešen za slovensko kolesarstvo. Primož Roglič je dobil kolesarsko Dirko po Azerbajdžanu, gorska kolesarka Tanja Žakelj pa je v Gradcu dobila dirko prve kategorije v olimpijskem krosu. Blaža Klemenčič je dirko končala na tretjem mestu.

6. Šov Lionela Messija
Po žrebu polfinala Lige prvakov je bil obračun med Barcelono in Bayernom hitro označen za finale pred finalom. Dolgo je kazalo, da se bo tekma končala brez zadetkov, na igrišče je nato stopil Lionel Messi, Katalonci so tekmo dobili kar s 3:0.
5. Murrayjev sanjski peščeni teden
Najboljši britanski teniški igralec Andy Murray je do letošnje sezone dobil 31 turnirjev serije ATP, a nobenega na peščeni podlagi. Prejšnji teden je bil zanj sanjski, saj je v ponedeljek na najpočasnejši podlagi dobil München, nato pa v nedeljo še Madrid. V španski prestolnici je sploh prvič na pesku premagal Rafaela Nadala.

4. Boris Denić ni več selektor
Slovenska članska rokometna reprezentanca je ostala brez selektorja. Vodstvo Rokometne zveze je namreč z Borisom Deničem sporazumno sprejelo odločitev o prekinitvi pogodbe.
3. Olimpija spet brez naslova (vsaj za leto)
Košarkarji Uniona Olimpije so prvič v svoji zgodovini ostali brez preboja v polfinale državnega prvenstva. V četrtfinalu jih v dveh tekmah presenetljivo izločil domžalski Helios. Ljubljančani so se po tekmi precej pritoževali nad sojenjem Saše Pukla. Olimpija je dobila prvih osem prvenstev, nato pa v sezoni 1999/2000 prvič ostala brez finala. Takrat jih je z 2:0 v polfinalu izločila Krka in tudi takrat je na drugi tekmi pravico delil Pukl.
2. Risi v nižji razred (vsaj za leto)
Slovenska hokejska reprezentanca se spet seli v drugi kakovostni razred svetovnega hokeja. V Ostravi so na šestih tekmah izgubili šestkrat, manjkali so predvsem goli (le osem).

1. Slovo Tine Maze (vsaj za leto)
Najboljša slovenska smučarka Tina Maze se je odločila, da bo vsaj za eno leto dni prekinila svojo uspešno kariero.

Murray v Madridu odpravil Nadala
Denič po petih letih zapušča mesto selektorja
Odmevi na Tinino odločitev o prekinitvi kariere
Tina Maze potrebuje leto dni premora