Foto:
Foto:
Fausto Budičin v boju za žogo z Emilem Heskeyjem

.
Tonči Žlogar je KD Olimpijo celo popeljal v vodstvo, potem ko je pred tem Jusufbegovič zadel vratnico, izenačil pa je Michael Owen po podaji Riiseja. Trener Olimpije Suad Beširović ni kar tako sanjal o zmagi na prvi tekmi. Liverpool namreč ni veliko pokazal in z nekaj sreče bi Ljubljančani prav lahko premagali enega največjih klubov na svetu.

Opaziti je bilo veliko motivacijo in borbenost, žal pa je obramba že v prvem polčasu ostala brez poškodovanih Handanagiča, Aljančiča in Laziča. Po vodstvu 1:0 je sodnik zaradi ugovarjanja izključil še trenerja Beširovića. Ta je po tekmi dejal, da je pričakoval pozitiven izid, toda - pozor - remi zanj ni dovolj.

Olimpija je že v uvodu nakazala, da se ne namerava le braniti. V prvi minuti je Žlogar sprožil strel proti vratom Liverpoola, a je bil nenatančen. V 25. minuti se je prvič zatresla mreža Olimpije, vendar je bil Owen v prepovedanem položaju. Zvezdnik Liverpoola je bil ob odlični ljubljanski obrambi v prvem polčasu popolnoma neviden.

Čvrsta igra na obeh straneh je tvegala davek, trener Beširovič je moral zamenjati vse tri obrambne igralce. Najhuje jo je skupil Handanagić, ki ima zlomljeno ličnico.

Tudi v drugem delu je Olimpija prva zapretila. Volej Žlogarja je zanesljivo ubrani Dudek. Na drugi strani pa je Mavrič, ki je bil najboljši posameznik na igrišču, lepo ubranil strel Kewlla. V 65. minuti je bil poln Bežigrad na nogah. Jusufbegović je močno streljal, od vratnice se je žoga odbila do Žlogarja, ki je neoviran zatresel mrežo Redsov. Olimpija je bila na pragu senzacije, vendar je nato po predložku Riiseja Owen z glavo matiral Mavriča. Povratna tekma bo čez tri tedne.

Celjani so na gostovanju proti Maccabiju iz Haife iztržili minimalen poraz, ki vliva upanje na napredovanje v drugi krog. Posebej dragocen je gol Kvasa v 90. minuti, s katerim je znižal na 2:1.

"Zelo sem zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Pred tekmo sem igralcem naročil, da naj na igrišču pustijo svoje srce. Igrali smo svojo igro in uspeli. Čeprav sem že po prvem polčasu ostal brez treh igralcev, to ni bistveno vplivalo na kakovost naše igre, ker so tudi menjave odigrale zelo dobro," je po srečanju povedal trener Olimpije Suad Beširovič.

"Najprej bi rad čestital nasprotniku za dobro tekmo. Igral je zelo srčno. Tudi ozračje je bilo zelo prijetno. Vedeli smo, da bo Olimpija igrala nad svojimi sposobnostmi. Mi bi lahko sicer že po prvem polčasu izkoristili svoje priložnosti. Olimpija je izkoristila edino, zato si je zaslužila končni izid. Igrišče nam ni dopustilo tekoče igre. Toda nas je prebudil šele prejeti zadetek. 1:1 v gosteh je dober izid, saj nam omogoča napredovanje. Zadovoljen sem tudi, da je Owen z 21. zadetkom podrl klubski rekord Iana Rusha v zadetkih na evropskih pokalih," je bil kljub neodločenemu izidu zadovoljen Gerard Houllier.

KD Olimpija: Mavrič, Lazič (46./Grabič), Budičin, Handanagič (29./Miritč), Aljančič (36./Pokorn), Ilič, Žlogar, Barun, Jusufbegovič, Rudonja, Puc

Liverpool: Dudek, Hyypiä, Kewell, Heskey, Owen, Šmicer, Murphy (15./Gerrard), Diao (70./Finnan), Riise, Le Tallec (86./Welsh), Biščan

NAVIJAČI LIVERPOOLA RAZGRAJALI
Zloglasni Liverpoolovi navijači puščajo svoj "pečat" tudi v Ljubljani. Po poročanju Radia Slovenija so Angleži v noči na sredo v mestnem središču razgrajali v dveh lokalih.

V prvem so razbijali kozarce in inventar, drugega pa niso hoteli zapustiti po koncu delovnega časa. Policija je na pogovor privedla šest britanskih državljanov, ki pa jih je po opravljenem identifikacijskem postopku izpustila.

Po neuradnih podatkih naj bi pretep izzval slovenski državljan, ki je udaril angleškega navijača in vanj zalučal stol.