Novak Đoković je v Avstraliji doživel sprejem, kakršnega si je želel. Foto: Reuters
Novak Đoković je v Avstraliji doživel sprejem, kakršnega si je želel. Foto: Reuters

Nadal je v Sydneyju v novoustanovljenem tekmovanju Pokala United po porazu proti Britancu Cameronu Norrieju klonil tudi proti Avstralcu Alexu De Minauru. Po skoraj treh urah je bilo 3:6, 6:1, 7:5. Potem ko je lansko sezono odprl z razmerjem 38:4, je na zadnjih sedmih obračunih zmagal le enkrat. To se mu je zgodilo prvič v karieri.

Đoković uspešno preskočil uvodno oviro na turnirju v Adelajdi

"Bil sem zelo blizu v obeh dvobojih proti odličnima igralcema. Nisem preveč zaskrbljen. Moram biti malce hitrejši na igrišču. Lani sem prav tako izgubil dva dvoboja v Abu Dabiju," je povedal Nadal.

36-letni Španec bo od 16. januarja branil naslov na prvem turnirju za grand slam v sezoni na Odprtem prvenstvu Avstralije.

Đoković zlahka čez prvo oviro

Novak Đoković, ki so ga lani izgnali iz Avstralije, je bil v Adelajdi pričakan z ovacijami. Turnir serije 250 je odprl z zmago nad 65. igralcem sveta Constantom Lestiennom. Francoza je ugnal s 6:3, 6:2. Zdaj ga čaka še en Francoz Quentin Halys. V njegovem delu žreba je tudi tretji nosilec Daniil Medvedjev, s katerim se lahko sreča v polfinalu. Srb bo v Melbournu napadal deseto lovoriko, s čimer bi se z 22. grand slam naslovi izenačil z Nadalom.

Becker bo del programa Eurosporta

Eurosport, ki bo tradicionalno prenašal grand slam turnir v Melbournu, pa je sporočil, da bo Boris Becker njihov strokovni komentator. Poteza evropske športne televizije je sledila le mesec po izhodu Borisa Beckerja iz zapora zaradi davčnih utaj. "Veseli smo, da bo Becker spet sodeloval z nami. Bil je del naših prenosov vse od leta 2017," je povedal eden od menedžerjev Eurosporta Jochen Gundel.

55-letnega Nemca so izpustili prejšnji mesec po odsluženih osmih mesecih od 2,5 letne zaporne kazni.