David Ferrer je na pesku šele drugič premagal Nadala. Prvič mu je to uspelo pred desetimi leti. Foto: Reuters
David Ferrer je na pesku šele drugič premagal Nadala. Prvič mu je to uspelo pred desetimi leti. Foto: Reuters
Rafael Nadal
Rafael Nadal je moral po nizu 30 zmag na peščeni podlagi spet priznati poraz. Foto: Reuters
Nadal moral priznati premoč Ferrerju

Podaljšana igra prvega niza se je končala s 7:1. V drugem nizu je Ferrer povedel s 5:2, Nadal, ki je turnir v kneževini osvojil osemkrat zapored (lani je njegov niz končal Novak Đoković), je dobil naslednji igri, a preobrata ni bil sposoben pripraviti in konec njegovega niza 30 "peščenih" zmag je bil dveh urah in 14 minutah neizogiben. Naredil je nenavadno veliko nevsiljenih napak.

Federer slabo začel, odlično končal
Ni veliko manjkalo, pa bi sklonjene glave igrišče zapustil še eden od teniških velikanov. Jo-Wilfried Tsonga je prvi niz proti Rogerju Federerju z dvema brejkoma dobil s 6:2 in v drugem izsilil podaljšano igro, v kateri je nadoknadil zaostanek in izenačil na 6:6, vendar je naslednji točki dobil Švicar. V odločilnem nizu je bil Tsonga nemočen, dobil je le eno igro. Federer je unovčil le dve od 19 priložnosti za brejk, Tsonga pa dve od štirih.

V polfinalu bo Federer igral z Novakom Đokovićem, ki je prav tako izgubil uvodni niz, nato pa s sedmimi zaporednimi dobljenimi igrami zlomil tekmeca, tako da ostaja v igri za prestižen trojček zmag na turnirjih v Indian Wellsu, Miamiju in Monte Carlu.

Stanislas Wawrinka je ugnal Miloša Raonića s 7:6 in 6:2. Uvodni niz je bil zelo izenačen, nobenemu si ni uspelo priigrati niti ene priložnosti za odvzem servisa, Švicar pa je podaljšano igro dobil s 7:5. V drugem nizu sta Wawrinki uspela dva brejka.

Monte Carlo (M), četrtfinale:
(3.452.415 evrov, pesek)
FERRER (ŠPA/6) - NADAL (ŠPA/1)
7:6 (1), 6:4
WAWRINKA (ŠVI/3) - RAONIĆ (KAN/8)
7:6, 6:2

FEDERER (ŠVI/4) - TSONGA (FRA/9)
2:6, 7:6 (6), 6:1

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - GARCIA LOPEZ (ŠPA)
4:6, 6:3, 6:1

Nadal moral priznati premoč Ferrerju