Serena Williams je takole grozila linijski sodnici. Foto: Reuters
Serena Williams je takole grozila linijski sodnici. Foto: Reuters

Mlajša od sester Williams je v zaključku polfinala, ki ga je izgubila proti kasnejši zmagovalki turnirja, Belgijki Kim Clijsters, izgubila živce. Američanka naj bi linijski sodnici grozila, da ji bo teniško žogico zarila v grlo. Pri izidu 4:6, 5:6 in 15/30 ji je sodnica dosodila prestop pri drugem servisu. Pozneje se je sicer opravičila za incident.

V Melbournu bo lahko branila naslov
Williamsovo, ki je samo v tej sezoni s turnirskimi nagradami zaslužila več kot 6,5 milijona dolarjev, ob novem podobnem incidentu na katerem koli turnirju za grand slam čaka hujša kazen: 175.000 dolarjev kazni in prepoved nastopanja na turnirju. Pogojna kazen se ji izteče čez dve leti. Če se bo 28-letna zvezdnica primerno obnašala, bo odštela le 82.500 zelencev. V združenju WTA so razmišljali o precej hujši kazni, tudi o prepovedi nastopa na januarskem OP Avstralije v Melbournu, kjer pa bo Serena lahko branila naslov.

Tarango je dobil največjo kazen
Doslej je najvišjo kazen za incident na turnirju za grand slam dobil Jeff Tarango leta 1990, ko je moral plačati 48.000 dolarjev kazni. Prav Tarango si je prislužil tudi izključitev iz turnirja za grand slam, ni smel nastopiti v Wimbledonu leta 1996, potem ko je leta 1995 žalil sodnika Bruna Rebeuha.