Michelle Larcher de Brito je velik up svetovnega tenisa. Tako ali drugače. Foto: EPA
Michelle Larcher de Brito je velik up svetovnega tenisa. Tako ali drugače. Foto: EPA
Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka se s hitrimi koraki bliža proti vrhu lestvice WTA. Foto: EPA

16-letnica je s svojim glasnim in dolgim kričanjem prekosila vse velemojstrice te igre pred njo (Marija Šarapova, Monica Seles ...). Svetovni javnosti se je predsetavila že v Parizu, kjer so mnogi "zavijali z očmi" in omenjala so se celo pravila, ki bi kaznovala preglasno stokanje.

Vabljeni k branju:
- Bi lahko Krik 4 posneli na teniškem igrišču?
- Preglasila bi zvok dirkalnika F1
- Llodra se je zaletel v pobiralko žog

V videu na dnu novice si lahko ogledate kričanje de Britove na Roland Garrosu, kjer jo to nekajkrat pošteno zmotilo njeno tekmico Arvane Rezai.

Ko je voda tekla v grlo, se je kričanje vrnilo
Portugalka se je omejila kar sama, saj je v Wimbledonu včeraj v 2. krogu proti Italijanki Francesci Schiavone občutno znižala jakost kričanja. A po izgubljenem uvodnem nizu se je v drugem nizu spet vrnila na stare tirnice, kar pa ni moglo preprečiti njenega poraza (6:7, 6:7).

Azarenka: "70 odstotkov igralk kriči"
V boj za "pravice glasnega kričanja" je glasno stopila Viktorija Azarenka, ki velja za največje odkritje letošnje sezone. "Ljudje lahko govorijo, kar hočejo, a upam, da spoštujejo tudi igralke, ki kričimo. Nazadnje nas je kar 70 odstotkov. Tako igram, odkar sem dopolnila 10 let. Takrat nisem bila močna in to mi je še kako pomagalo pri mojih udarcih, saj sem lahko igrala bistveno hitreje," poudarja osma igralka sveta.

Ob kričanju nadela dve kravati
Kričanje gor ali dol - Belorusinja je v 2. krogu povsem deklasirala Romunko Raluco Olaru in ji ni oddala niti ene igre (6:0, 6:0)!

V kompleks le zaradi stokanja?
Ali je kričanje res tako moteče? Za nasprotnice najbrž še kako, a v resnici si gledalci in organizatorji to na neki način morda celo želijo. Organizatorji v Wimbledonu so tako enega od povabil podelili prav de Britovi in niso želeli tvegati, da bi morda obstala v kvalifikacijah. To tezo pa potrjujejo tudi številni gledalci na znamenitem kompleksu SW19. Tiskovna agencija Reuters poroča, da mnogi prihajajo v kompleks le zato, da poslušajo kričanje, ne da bi sploh vstopili na posamezno igrišče.

Prva dneva gledalci kar drli v Wimbledon
Organizatorji so več kot dobre volje, saj je v ponedeljek v Wimbledon prišlo 43.000, v torek pa 46.000 gledalcev, kar je absolutni rekord v zgodovini tega turnirja (v primerjavi z vsemi 1. in 2. dnevi Wimbledona). Svoje je nedvomno dodalo tudi lepo vreme in velika pričakovanja, da Andy Murray osvoji prestižni turnir in konča več kot 70 let dolg britanski post na najpomembnejšem turnirju v sezoni ...