Klemen Kosi je na letošnjem državnem prvenstvu zmagal v smuku, superveleslalomu in kombinaciji. Foto: MMC RTV SLO
Klemen Kosi je na letošnjem državnem prvenstvu zmagal v smuku, superveleslalomu in kombinaciji. Foto: MMC RTV SLO

Kosi je bil v kraljevski disciplini najboljši v državi že leta 2015. Na letošnjem DP-ju je osvojil zlato medaljo tudi v superveleslalomu in kombinaciji. V smuku, ki so ga izpeljali v dveh delih (proga je bila dolga le dobrih 50 sekund), prvič pa smo tekmo prenašali na TV Slovenija, si je odlično izhodišče priboril že v prvem nastopu, ko je imel 32 stotink prednosti pred Klinetom. Presenetil je 20-letni Nejc Naraločnik, ki je bil v boju za tretje mesto uspešnejši od Mihe Hrobata. Filip Flisar je osvojil peto mesto.

Kosi zmagal tudi v absolutni konkurenci
Razmere so bile povsem pomladanske: "Ob pol osmih je bilo že tako toplo, kot bi bili sredi dneva. Nisem vajen takšnih razmer. Ampak saj smo na plaži. Krvavški plaži," je povedal Kosi, ki še vedno čuti posledice hudega padca v Bormiu, predvsem ga še boli vrat. V absolutni konkurenci je prvi nastop na progi Veliki Zvoh (356 m višinske razlike) najbolje uspel Nemcu Klausu Brandnerju (s časom 50,90 je bil 20 stotink hitrejši od Kosija), ki pa je v drugi vožnji naredil nekaj napak in osvojil četrto mesto, tako da je bil Kosi tudi absolutno najboljši.

Kosi na Krvavcu postal državni prvak v smuku
Končni vrstni red:                    
  1. K. KOSI            SLO    1:43,51
  2. B. KLINE           SLO      +0,13
   . N. KÖCK            AVT       0,13
  4. K. BRANDNER        NEM       0,18
  5. N. NARALOČNIK      SLO       0,58
  6. M. HROBAT          SLO       0,80
  7. C. BRANDNER        NEM       1,01
  8. S. ROGENTIN        ŠVI       1,13
  9. M. BENDIK          SLK       1,70
 10. S. EICHBERGER      AVT       1,71
 11. F. FLISAR          SLO       1,83
Filip Flisar: Lepo je, da se zadnji dan sprostimo

Zmaga 16-letnice
Pri ženskah je ob odsotnosti poškodovane Ilke Štuhec in še nekaterih uveljavljenih smučark naslov državne prvakinje osvojila 16-letna Jera Kompan, absolutno najboljša pa je bila bosanska smučarka Elvedina Muzaferija. "Sem kar presenečena, saj sem letos prvič stopila na smukaške smuči," je povedala Kompanova, pri čemer je med sedmerico nastopajočih od Slovenk nastopila samo še Anja Drev. Članica smučarskega kluba Črna je v petek zanesljivo postala tudi mladinska prvakinja v smuku.

Kline "razjezil" Flisarja
Sproščeno dogajanje na Krvavcu je popestril Dila izziv 2019, v katerem sta se merila Boštjan Kline in Filip Flisar, in sicer v smuku in smučarskem krosu na prilagojeni progi. Zmagal je Boštjan Kline. Po vzoru Kitzbühela bo njegovo ime napisano na eni izmed gondol. Flisar je "poraz" komentiral v svojem slogu in spomnil na neljub dogodek pred kratkim na Ptuju: "Zdaj ko me je Bošta nažgal, mu bom vse 'šajbe' polomil."

Drugi nastop Kosija na smuku na Krvavcu

Zrnčić Dim odslej le še na plaži
Hrvaški smučar Natko Zrnčić Dim, ki je bil sicer vedno v senci Ivice Kostelića, se je po koncu tekme po progi spustil v kratkih hlačah in kratkih rokavih (z napisom Ako me neko traži, ja sam na plaži) in končal kariero.

"Tehnični" dvojček Hadalina in Dvornikove
Boji za državne naslove so se na Krvavcu začeli že prejšnjo soboto. Najzanimiveje je bilo v veleslalomu, kjer je Štefan Hadalin za sekundo premagal Žana Kranjca in prvič postal veleslalomski državni prvak. Hadalin je bil pričakovano (četrto leto zapored) najboljši tudi v slalomu. Med ženskami je v obeh tehničnih disciplinah zmago v okrnjeni konkurenci slavila Neja Dvornik.

Dobitniki medalj na DP-jumoškiženske
slalomHADALIN, Kranjec, BožičDVORNIK, Brezovnik, Kompan
veleslalomHADALIN, Kranjec, KlineDVORNIK, Oblak, Brezovnik
superveleslalomKOSI, Hrobat, DebelakBREZOVNIK, Kompan, Murovec
smukKOSI, Kline, NaraločnikKOMPAN, Drev, -
kombinacijaKOSI, Hrobat, NaraločnikBREZOVNIK, Kompan, Knific
Kline v Dila izzivu boljši od Flisarja