Po dveh letih se bo v Planici zopet letelo. Foto: BoBo
Po dveh letih se bo v Planici zopet letelo. Foto: BoBo
Tradicionalni planiški praznik bo od 20. do 22. marca. Foto: Aleš Fevžer

jev skakalcev marca na letalnici v Planici so 95-odstotno že zagotovljeni, je potrdil direktor Zavoda Planica Jelko Gros.

Gradbena dela so v sklepni fazi, do prihoda prave zime pa bodo v Planici opravili vsa betonska in zemeljska gradbena dela. Obrtniki bodo svoje opravili do februarja, le ozelenitev centra je prestavljena na prihodnje leto, zatrjuje Gros.

Nadaljevala se bodo tudi dela v tekaškem centru, ki bodo dokončana predvidoma do sredine avgusta prihodnje leto. "Zadnji deževji sta potrdili, da je bila gradnja v Planici zelo kakovostna. Kljub temu da so bile padavine obsežne in da erozijska zaščita še manjka, je vse ostalo na svojem mestu," je ob predstavitvi projekta povedal Gros.

Tiskovni predstavnik Smučarske zveze Slovenije Tomi Trbovc je ob robu novinarske konference potrdil, da bo SZS kandidiral tudi za SP nordijskih smučarjev leta 2021.

"Vsi smo mnenja, da sta država in Evropa vložili preveč, da bi projekt ustavili. Pred sezono imamo obilo dela, zato prošnje na pristojno ministrstvo še nismo poslali, a bomo to storili v najkrajšem mogočem času," je povedal Trbovc.

Podporo projektu je potrdila tudi nova resorna ministrica Stanislava Setnikar Cankar, ki računa tudi s podporo slovenske vlade. "Kolikor poznam razmere v vladi, podpora projekta bo," je dejala Setnikar Cankarjeva.

Planica je bila neuspešna pri kandidaturi za prvenstvi leta 2017 in 2019, ki bosta v Lahtiju oziroma Seefeldu.