Lindsey Vonn je po poškodbi svojega partnerja Tigerja Woodsa spremljala na nekaj turnirjih za golf. Foto: EPA
Lindsey Vonn je po poškodbi svojega partnerja Tigerja Woodsa spremljala na nekaj turnirjih za golf. Foto: EPA

Gre za 71-letnega nemškega zdravnika, ki je bil v 70. in 80. letih tesno povezan z dopingom v vzhodnonemškem športu. Takrat so zdravniki mladim športnicam dajali poskusna sredstva, ne da bi športnice za to vedele. Številne so imele zaradi tega veliko zdravstvenih težav.

Od leta 2000 dela za Red Bull
Pansold tega nikoli ni zanikal: "Jasno je, bil sem del sistema. Moje ime je znano, a vprašajte to vsaj še 200-300 drugih zdravnikov." Leta 2000 ga je zaposlil Red Bull, njegova naloga pa je iskati telesne rezerve športnikov.

Pri Vonnovi najprej zanikali sodelovanje
Znana energijska pijača je pet let pozneje postala sponzor Lindsey Vonn. Američanka je vsako leto obiskala diagnostični center v kraju Thalgau v Avstriji. Iz tabora Lindsey Vonn so sprva zanikali novico, da bi najboljša smučarka zadnjega desetletja obiskala omenjeni center, pozneje pa so izjavo popravili in priznali, da je bila tam, a je nemškega zdravnika le vljudnostno pozdravila. Pansold je sicer v intervjuju pred dvema mesecema dejal, da Vonnova njegov center obišče dvakrat letno, opisal pa jo je kot "zelo prijetno dekle".

Štirikratna dobitnica velikega kristalnega globusa Lindsey Vonn sicer nikoli ni padla na dopinškem testu.