Boštjan Kline ima za sabo odlično sezono, tudi v prihajajoči zimi pa se od njega veliko pričakuje. Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Kline ima za sabo odlično sezono, tudi v prihajajoči zimi pa se od njega veliko pričakuje. Foto: MMC RTV SLO

Slovenske alpske smučarje, specialiste za smuk in superveleslalom, je na treningu v Gorici obiskal Boštjan Ogris. Kondicijske priprave so opravili pod budnim očesom Andree Massija. Zadnji trening je bil tekaški, morali pa so v polnem sprintu preteči šestkrat po 300 m. "Če bi nekomu, ki se ne ukvarja s športom, pa tudi tistemu, ki se malce bolj resno ukvarja, rekel, da smo v celem treningu morali odteči šestkrat po 300 m, bi se mogoče smejal. Ampak teh 300 m je dejansko ubijalskih. Komaj preživiš do konca treninga," je za TV Slovenija povedal Boštjan Kline, ki je lani dvakrat stopil na oder za zmagovalce, ko je v smuku v Garmischu in na superveleslalomu v Hinterstoderju zasedel drugo mesto.

"Na eni meji začneš malce halucinirati. Na cilju se mogoče včasih tudi malce pobruha. To je vse 'na polno'. Kot neka simulacija počutja in obnašanja na progi recimo, na startu in zadnjih par metrov pred ciljem, ko skušaš še stisniti tisti maksimum," je o napornem treningu dodal Rok Perko, ki se je decembra hudo poškodoval, v karavano svetovnega pokala pa se je vrnil marca.

Cilj reprezentance je, da še nadgradi rezultate iz lanske sezone, zato je Massi ob svetovalni vlogi prevzel tudi vlogo kondicijskega trenerja. "Zadovoljen trener mislim, da ni dober trener. Zadovoljen bom, ko bodo kolajne. To me zanima," je visoke ambicije razkril Massi. Kritično je pristavil: "Priskočil sem na pomoč, ker strokovni svet, s prstom kažem kar na Benedika in na Verdnika, ni bil sposoben pripeljati kondicijskega trenerja, ki ga je spomladi potrdil. Mi ne pade krona z glave, če grem nazaj na kondicijsko vadbo, s katero sem začel v smučanju. Zelo sem ponosen, da lahko delam z njimi."

Massi: Zadovoljen trener ni dober trener
Massi: Zadovoljen trener ni dober trener