Špela Rogelj je optimistična pred vrhuncem sezone:
Špela Rogelj je optimistična pred vrhuncem sezone: "Skoki gredo samo navzgor. Na rezultatih se mogoče to še ne vidi." Foto: www.alesfevzer.com
Ljubno ob Savinji
"Skakalnica je lepa. V živo je še nisem videl. Zgrajena je po modernih normah, ni več tako specifična. Mi kaj dosti tam nikoli nismo trenirali. Domač teren ti kljub temu da prednost. Tudi če pridemo na uradni trening ali kvalifikacije brez skoka, imamo prednost. To moramo izkoristiti," je o prenovljeni skakalnici dejal trener Stane Baloh. Foto: www.alesfevzer.com

"Več kot 100 prostovoljcev v tem trenutku dela na skakalnici, tako je že kakšen mesec," pravi ljubenski župan Franjo Naraločnik. Predsednik organizacijskega odbora tekme Rajko Pintar pa je dejal: "Pomembno je, da tekmo izpeljemo v teh nemogočih razmerah. Odstopanj od programa ne bo. Vse bomo storili za tekmo." Ob tem je dodal, da so do zdaj na skakalnico pripeljali že več kot 1.000 kubičnih metrov snega.

Nastopilo bo sedem Slovenk
Skakalke se bodo pomerile na prenovljeni skakalnici, ki omogoča daljše in varnejše skoke. Slovenke na domači tekmi še niso stale na zmagovalnih stopničkah. Glavni trener Stane Baloh bo v Zgornji Savinjski dolini računal na Majo Vtič, Špelo Rogelj, Katjo Požun, Uršo Bogataj, Evo Logar, Anjo Javoršek in 15-letno debitantko v svetovnem pokalu Niko Križnar.

Slovenke se v tej sezoni konstantno uvrščajo med najboljše. Bodo prvič stale na stopničkah na domači tekmi? "Zame ne bo razočaranja, če ne bo stopničk. Gledal bom dobre skoke. Želimo si stopničke, a o razočaranju ne bi govoril. Ker ga ne bo," je prepričan Baloh.

Ema Klinec na igrah mladih v Lillehammerju
Eme Klinec tokrat ne bo, saj bo tekmovala na olimpijskih igrah mladih v Lillehammerju. "Odločitev, da gremo pri Emi postopno, je ostala. To zagovarjam. Vemo, da lahko doseže vrhunske rezultate. Prav je, da gre na MOI, tudi na mladinsko svetovno prvenstvo gre. Pri dekletih je treba gledati na dolgi rok, cilj nam mora biti olimpijada čez dve leti in pol," je položaj okrog Klinčeve pokomentiral Baloh, ki je nato nekaj besed namenil še prenovljeni skakalnici.

V petek kvalifikacije, tekmi v soboto in nedeljo
Na Ljubnem bodo skakalke prvič nastopile v petek, po uradnem treningu jih čakajo še kvalifikacije. V soboto bo začetek tekme ob 14. uri, tako kot tudi v nedeljo, ko bo še druga tekma za svetovni pokal, eno uro in 15 minut prej bodo kvalifikacije.

Kakšna je nova skakalnica na Ljubnem?
Kakšna je nova skakalnica na Ljubnem?