Tudi v prihodnje bodo zimski športi kraljevali na RTV Slovenija. Foto: AP
Tudi v prihodnje bodo zimski športi kraljevali na RTV Slovenija. Foto: AP

Prvič doslej pogodba vključuje pravice za prenos vseh športnih panog, ki spadajo pod okrilje Mednarodne smučarske organizacije. To so alpsko smučanje, tek na smučeh, smučarski skoki, nordijska kombinacija, deskanje na snegu ter smučanje prostega sloga.
V petih sezonah bodo tako lahko gledalci, poslušalci in spletni uporabniki RTV Slovenija spremljali več kot 1.200 tekem na vseh programskih platformah.

Prav tako je RTV Slovenija pridobila pravice za prenos svetovnega prvenstva v deskanju na snegu in v smučanju prostega sloga leta 2017 ter svetovnih prvenstev v alpskem in nordijskem smučanju leta 2019 in 2021.

"Slovenski zimski športniki že več desetletij pišejo zgodbo o uspehu tako doma kot po svetu. Le kdo se ne spomni rekordne sezone alpske smučarke Tine Maze in fantastične sezone Petra Prevca, ki je svoj vrhunec doživela na letošnji Planici? Izredno vesel in ponosen sem, da bomo tudi v naslednjem petletnem obdobju našim gledalcem, poslušalcem in uporabnikom spletnega portala lahko zagotovili prenose vseh tistih zimskih športnih panog, ki nas kot narod povezujejo, uspehi v njih pa osrečujejo. Še posebej pa bi rad izpostavil izvedbo tistih tekem v Sloveniji, na katerih bo RTV Slovenija proizvajalec mednarodnega televizijskega signala. Z vrhunsko produkcijo in visokokakovostno izvedbo smo se v preteklih letih na tem področju že dokazali, in prepričan sem, da bo tako tudi v prihodnje. Izpolnitev visokih standardov, ki jih pred proizvajalca televizijskega signala postavljajo mednarodna smučarska organizacija in lastniki televizijskih pravic teh dogodkov, je vedno velik izziv, hkrati pa priložnost za razvoj, rast in osvojitev novih znanj. RTV Slovenija s podjetjem Infront Sports & Media sodeluje že od leta 1992, podpis pogodbe pa pomeni nadaljevanje našega poslanstva in zagotavljanje primernih vsebin vsem ljubiteljem športa," je ob podpisu pogodbe izjavil v. d. generalnega direktorja RTV Slovenija Marko Filli.