Tina Maze je v Söldnu že dvakrat zmagala, prvič 26. oktobra 2002, drugič pa 22. oktobra 2005. Foto: EPA
Tina Maze je v Söldnu že dvakrat zmagala, prvič 26. oktobra 2002, drugič pa 22. oktobra 2005. Foto: EPA
Ana Drev in Ana Bucik pred uvodom v Söldnu
Tina Maze pred uvodom v Söldnu

Vonnova je lani to tradicionalno ledeniško preizkušnjo dobila, medtem ko se Mazejevi nastop ni posrečil, tako da je končala na 23. mestu. Letošnjo tekmo, ki se bo začela v soboto ob 9.30, bo odprla Avstrijka Elisabeth Görgl.

Mazejeva: Gremo naši
29-letna Črnjanka z veliko nestrpnostjo pričakuje prvo tekmo sezone: "Poletje je bilo super, zabavala sem se precej, toliko že dolgo ne, ob treningih seveda, ki so bili težki. Vse, kar počnem, je na visoki ravni, kar sem si vedno želela. Končno je konec treningov, zelo se veselim tekem in ja, gremo naši," je med drugim za TV Slovenija dejala Mazejeva.

Prenos obeh voženj (9.30 in 12.45) si boste lahko ogledali na TVS 2 in na MMC-ju. Komentatorja bosta Tomaž Hudomalj in Ana Kobal.

Vonnovo je tudi malo strah
Vonnovi je lani ob četrtem osvojenem velikem globusu zelo malo zmanjkalo do 2.000 točk. Letos ne želi na glas govoriti o ciljih. "Ne bom dosegla ciljev, če jih na glas izgovorim. Sicer sem se odlično pripravila na sezono, vendar pa me je malo tudi strah, kako konkurenčna bom na novih smučeh. Predvsem je pred tekmo veliko negotovosti in nestrpnega pričakovanja. V sezoni na splošno pa dobro vem, kaj si želim doseči, vendar moram najprej predvsem dobro smučati," je previdna Vonnova.

V ogenj še Drevova in Bucikova
Poleg Korošice, lani druge smučarke svetovnega pokala, bosta nastopili še dve Slovenki - Ana Drev s številko 30 in Ana Bucik, ki bo štartala 65. Vremenske razmere na tekmi bodo zahtevne, saj naj bi snežilo.

SÖLDEN, veleslalom
Štartna lista, 1. vožnja: 1 E. GÖRGL AVT 2 V. REBENSBURG NEM 3 L. VONN ZDA 4 T. MAZE SLO 5 T. WORLEY FRA 6 F. BRIGNONE ITA 7 A. FENNINGER AVT 8 M. HÖFL-RIESCH NEM 9 D. KARBON ITA 10 I. CURTONI ITA 11 J. MANCUSO ZDA 12 S. KÖHLE AVT 13 J. LINDELL-V. ŠVE 30 A. DREV SLO 65 A. BUCIK SLO
Ana Drev in Ana Bucik pred uvodom v Söldnu
Tina Maze pred uvodom v Söldnu