Anže Lanišek si je z dobrimi nastopi v Pjongčangu, kjer je bil četrti in 14., priboril mesto v ekipi za svetovno prvenstvo. Foto: BoBo
Anže Lanišek si je z dobrimi nastopi v Pjongčangu, kjer je bil četrti in 14., priboril mesto v ekipi za svetovno prvenstvo. Foto: BoBo

Po drugi tekmi na prizorišču naslednjih olimpijskih iger so morali glavni trenerji oddati seznam potnikov na svetovno prvenstvo, ki bo v Lahtiju med 22. februarjem in 5. marcem. Glavni slovenski trener Goran Janus je že 6. februarja sporočil seznam, ki pa ga je po azijski turneji nekoliko preoblikoval.

Za mesto v ekipi za tekmo na srednji skakalnici na Finskem bodo kandidirali Peter, Cene in Domen Prevc, Jernej Damjan ter Lanišek, enega izmed te peterice pa bo v nadaljevanju prvenstva zamenjal Jurij Tepeš. "To je dokončna podoba ekipe, Jurij bo ostal doma na treningu z Janijem Grilcem in se nam bo pridružil na veliki napravi, torej naslednji ponedeljek, Anže Lanišek pa potuje z nami takoj na začetek prvenstva," je pojasnil Janus.

Janus pohvalil korejske organizatorje
O tekmi v Pjongčangu je dejal: "Že takoj s prvim skokom na srednji skakalnici smo šli v kvalifikacije, a nič ne de, vsi fantje so se uvrstili na tekmo. Sama tekma je bila, ne bom rekel turbulentna, mislim, da se je to videlo na daleč. Preprosto si moral imeti tudi srečo ali pa pomoč vetra. Tako je, pohvaliti pa moram organizatorje glede samih zaščitnih zaves. Če to ne bi bilo urejeno, mislim, da se danes tekme ne bi dalo izpeljati."

Peter Prevc je vodil po prvi seriji, v drugi pa je napravil napako. Tudi zaradi vetra? "Rekel bom, da sta bili ti dve stvari povezani. Kakšne sreče z vetrom ni imel, tudi telemark je bil malce slabši. Če bi bil v redu, bi bile stopničke in vsi bi bili še toliko bolj zadovoljni. A nič ne de, tako je. Kar zadeva druge, Anže je ponovno pri točkah na 14. mestu, kar je lep rezultat zanj, in čestitke seveda tudi Jerneju in Domnu," je še dodal Janus.