Ilka Štuhec s čelado, na kateri je pisalo
Ilka Štuhec s čelado, na kateri je pisalo "ilka". Foto: BoBo
Ilka Štuhec in Tina Maze
Ilka Štuhec in Tina Maze. Foto: BoBo

Trenutno ajboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec se je pred kratkim vrnila s priprav v Čilu, v soboto je v Švici tudi obiskala tovarno smuči Stöckli, danes pa bo spregovorila o zadanih ciljih za letošnjo sezono, ki bo vrhunec dosegla na olimpijskih igrah v Pjongčangu.

Sezona alpskega smučanja se bo tradicionalno začela v Söldnu 28. oktobra, ko je na sporedu ženski veleslalom, dan zatem se bodo po beli strmini spustili še veleslalomisti.

Nositi Milkino čelado je velika čast
"Gre za veliko čast, da sem v Milkini družini, super," je dejala Štuhčeva. Ob priložnosti ljubljanske predstavitve nove lila zvezde je Mazejeva Štuhčevi izročila Milkino lila čelado, ki jo bo izvrstna smučarka nosila v novi sezoni. Čelado krasi lep velik napis z belimi pisanimi črkami ilka. "Niti najmanj me ne moti, sem iz Maribora, vijolice, lila, to je super, čokolado imam tudi rada, včasih se moram malo 'zabremzati', da je ne bi pojedla preveč," je povedala Štuhčeva.

V Milkini družini smučarskih zvezdnic, Milka skistars, katerih pokrovitelj je proizvajalec slaščic in izdelkov iz čokolade znamke Milka, so ob Štuhčevi in Mazejevi še Italijanka Elena Curtoni, Avstrijki Michaela Kirchgasser in Anna Veith, Francozinja Tessa Worley, Čehinja Šarka Strachova, Nemka Viktoria Rebensburg, z Milko sodeluje tudi nemški smučarski skakalec Andreas Wellinger.

Spomini na zmage jo grejejo
"Lepo se je spomniti vseh zmag in dobrih občutkov, a nova sezona je že praktično pred vrati, ne bi bilo pošteno, če ne bi naredila nič novega, dobri občutki so zapisani, a je treba smučati in dajati vse od sebe, ne glede na minulo sezono. Na pripravah na južni polobli je bilo vse super, le pri smučarskih čevljih je treba odpraviti še kakšno malenkost," je dejala Štuhčeva.

Maze: Vonnova se lahko prebije med 15 v moški konkurenci
Ob robu novinarske konference je Mazejeva pokomentirala tudi namero Lindsey Vonn, da bi se preizkusila v konkurenci moških. Ameriška zveza za alpsko smučanje in deskanje (USSA) je namreč na Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) naslovila uradno prošnjo, da Vonnovo uvrstijo na seznam nastopajočih na moškem smuku za svetovni pokal, ki bo v kanadskem Lake Louisu novembra prihodnje leto, na začetku sezone 2018/19. Fis bo o Vonnovi prošnji odločal pred začetkom sezone. "Mislim, da se lahko kosa za top 15, za podium pa mislim, da ne. To je poteza promocije, Lindsey je strokovnjakinja za to, absolutno je naredila za alpsko smučanje ogromno in spremenila celotno dogajanje alpskega smučanja. In to alpsko smučanje dela zanimivo," je dejala Mazejeva.
Posnetek celotne novinarske konference

Tina Maze čelado predala Ilki Štuhec
Štuhčeva v novo sezono v vijoličastem
Tina Maze čelado predala Ilki Štuhec
Štuhčeva v novo sezono v vijoličastem