Privrženci že dva dni prižigajo svečke pokojnemu kralju popa po vsem svetu. Foto: EPA
Privrženci že dva dni prižigajo svečke pokojnemu kralju popa po vsem svetu. Foto: EPA
Michael Jackson
Družina je Michaelove posmrtne ostanke že prevzela, vendar še ni znano kje in kdaj bo pogreb. Foto: EPA
Michael Jackson
Ameriški predsednik Barack Obama je dejal, da je bil Jackson izreden izvajalec, da pa so bili nekateri vidiki njegovega življenja žalostni in tragični. Foto: EPA

Jacksonovega pogreba bi se lahko udeležilo več ljudi, kot je bilo navzočih na zadnjem slovesu od rockpevca Elvisa Presleyja ali na pogrebu princese Diane pred 12 leti. Od Presleyja se je leta 1977 poslovilo 75.000 privržencev, od Diane kar 250.000, celo pogreb filmskega zvezdnika Rudolpha Valentina leta 1926 v New Yorku je privabil 40.000 ljudi.

Tudi če bodo njegovi svojci zahtevali obred v ozkem družinskem krogu, bo njegovim navdušencem verjetno tako rekoč nemogoče onemogočiti navzočnost na slovesu.

Rezultati obdukcije šele čez mesec dni
Obdukcija umrlega kralja popa Michaela Jacksona ni razkrila natančnih vzrokov njegove smrti, zato bodo opravili dodatne toksikološke preiskave, so sporočili iz urada mrliškega oglednika. Rezultati preiskav bodo znani po 4-6 tednih, obdukcija pa ni razkrila nikakršnih vidnih zunanjih poškodb, ki bi kazale, da je bila smrt kralja popa nasilna, je povedal Craig Harvey iz losangeleškega urada mrliškega oglednika.

Policija še vedno išče Jacksonovega osebnega zdravnika, po poročanju tujih medijev naj bi šlo za Conrada Murrayja, kardiologa iz Houstona, ki je Jacksona oživljal. Zdravnika so policisti že zaslišali, na dodatno vabilo na razgovor pa se ni odzval.

Demerol, oxycotin in druga zdravila?
Član Michaelove družine naj bi za spletno stran TMZ.com dejal, da je Michael Jackson pol ure pred motnjami v delovanju srca prejel injekcijo demerola, močnega sredstva proti bolečinam. Injekcije naj bi prejemal vsak dan, družina pa naj bi bila prepričana, da je za njegovo smrt kriv prevelik odmerek narkotika, je zapisano na spletni strani TMZ.com.

Tudi odvetnik družine Jackson Brian Oxman je za CBS dejal, da je bil zaskrbljen zaradi vsakodnevnih odmerkov zdravil, ki jih je Jackson jemal po poškodbi na enem izmed svojih koncertov. Michael je imel protibolečinska zdravila ves čas na voljo, je še dejal Oxman.

Anonimni višji policijski uradnik pa naj bi za medijsko hišo ABC dejal, da je bil Michael Jackson odvisen od oxycotina, zdravila proti bolečinam, ki ga je v obliki injekcij skupaj z demerolom prejemal vsak dan.

Kje bo počival Michael Jackson?
Družina Michaela Jacksona naj bi že prevzela njegove posmrtne ostanke. Truplo so prepeljali na neznano lokacijo.

Michaela Jacksona se spominjajo oboževalci po vsem svetu.