V nesreči je bilo udeleženo približno 40 tovornjakov in 60 osebnih vozil. Foto: EPA
V nesreči je bilo udeleženo približno 40 tovornjakov in 60 osebnih vozil. Foto: EPA
Verižno trčenje v Avstriji

Nesreča se je zgodila v bližini St. Pöltena, približno 60 kilometrov od Dunaja, v njej pa je bilo udeleženih 40 tovornjakov in 60 osebnih avtomobilov. Prizorišče nesreče je bilo dolgo več kot dva kilometra, avtocesta pa je bila zaprta več ur.

Ranjenih je bilo najmanj 12 ljudi, v nesreči pa je pomagalo šest oddelkov gasilcev, reševalci in helikopter. Pri odstranjevanju posledic nesreče je moralo pomagati tudi 50-tonsko dvigalo. Nesreča se je zgodila zaradi slabega vremena in poledenelega vozišča.

To pa ni bila edina nesreča v torek v Avstriji. Na jugu države je bilo po poročanju BBC-ja v dveh nesrečah v predorih na avtocesti A2 ranjenih najmanj 29 ljudi, šest od njih huje. Oba predora sta bila dalj časa zaprta.

Sneg in mraz po vsej Evropi
Sicer pa zima in mraz svoje zobe še vedno kažeta po vsej Evropi. V ukrajinski prestolnici Kijev je rekordno sneženje povzročilo pravi prometni kolaps, zato so številni prebivalci na delo odšli na smučeh. V Romuniji so zaradi hudega sneženja zaprli številne šole, ohromljen je bil tudi promet.

Mraz in močno sneženje sta povzročila kaos na meji med Srbijo in Madžarsko, kjer so morali tovornjaki za prestop meje čakati več ur, poledenele ceste pa so bile prizorišče številnih nesreč na Hrvaškem.

Tudi v predoru Trojane je bila v torek huda nesreča, kjer je trčilo sedem vozil, štiri osebna in tri tovorna. Lažje poškodovani so bili trije ljudje.

Verižno trčenje v Avstriji