Donald Trump na shodu na Floridi ni kazal znakov, da namerava vreči puško v koruzo. Foto: Reuters
Donald Trump na shodu na Floridi ni kazal znakov, da namerava vreči puško v koruzo. Foto: Reuters

"Smo zadaj. (Hillary) ima nekaj prednosti," je priznala vodja Trumpove kampanje Kellyanne Conway. Ob tem je dodala: "Ne predajamo se. Vemo, da lahko zmagamo."

Trump sam je že v petek presenetljivo priznal, da lahko izgubi.

Najnovejše ankete kažejo, da Clintonova ostaja v prepričljivi prednosti tako nacionalno kot tudi v vrsti ključnih zveznih držav, ki običajno odločijo predsednika ZDA. Na stran nekdanje državne sekretarke in nekdanje prve dame se nagibajo celo nekatere do zdaj trdne republikanske zvezne države, kot sta Utah in Arizona, ki sta nazadnje za demokrata volili pred več desetletji.

Če se to res zgodi, bi lahko Arizona z naglo rastočim deležem hispanskega prebivalstva tudi v prihodnje postala ena t. i. "swing states", držav, kjer se tehtnica lahko nagne na katero koli stran. Za demokrate bi bil to sanjski scenarij, saj bi se jim obetalo še več volilnih zmag, za republikance pa začetek dolge nočne more, napoveduje BBC.

Tabor Clintonove napoveduje, da bodo tokratne volitve "največje v ameriški zgodovini". "Več ljudi bo volilo kot kadar koli prej," je za Fox News v nedeljo napovedal Robbie Mook, vodja kampanje Clintonove.