Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Liga NBA Tretja finalna tekma ob 2.30: Dallas – Boston

Košarkarji Dallasa v finalu Lige NBA proti Bostonu zaostajajo z 0:2 v zmagah. Serija se je preselila v American Airlines Center, kjer bodo Luka Dončić in soigralci pod pritiskom, saj si ne smejo privoščiti spodrsljaja.

88

Nezadostni podatki o škodi Đurov: Evropska komisija je odobrila celo več denarja od pričakovanj

Evropska komisija je dala vrsto pripomb na prošnjo za finančno pomoč iz solidarnostnega sklada EU-ja, ki jo je Slovenija vložila po lanskih poplavah. Pristojno ministrstvo pa pravi, da je bila vloga uspešna in da bomo dobili več denarja od pričakovanj.

100

Bližnji vzhod Hezbolah na Izrael izstrelil več kot 250 raket

Hezbolah je na Izrael izstrelil največ raket v enem dnevu, odkar so se pred osmimi meseci začeli čezmejni spopadi med državama. Gre za maščevanje za izraelski napad, v katerem je bil ubit visoki poveljnik Hezbolaha.

9

Zaščita blagovne znamke Bo Muzej za arhitekturo in oblikovanje zaščitil besedno zvezo Made in Slovenia?

Muzej za arhitekturo in oblikovanje želi zaščititi znak z napisom Made in Slovenia. Trdijo, da registracija ni tržno naravnana, a društvo oblikovalcev in gospodarska zbornica sta ob tem izrazila skrb zaradi mogočih težav, saj je napis v splošni rabi.

8

Foto Gogimanija na Ptuju in (prenovljeno) košarkarsko igrišče poka po šivih

"Gogi, Gogi," je odzvanjalo na Ptuju, kjer so mladi na in ob novem košarkarskem igrišču nestrpno čakali, da bi pozdravili kapetana zlate slovenske košarkarske reprezentance Gorana Dragića. Ta kljub upokojitvi še naprej diha s košarko.

4

Novice

Ustanovna seja SDS bi iz preiskovalne komisije o Gen-I-ju, Star Solarju in Gibanju Svoboda izločil člane Svobode

Preiskovalna komisija o ugotavljanju domnevnih zlorab pri poslovanju družb Gen-I in Star Solar ter financiranju Gibanja Svoboda je uradno ustanovljena, a je njeno nadaljnje delo pod vprašajem. SDS je namreč predlagal izločitev petih članov iz Svobode.

104

Zdravje Za nazive moj zdravnik letos glasovalo rekordno število ljudi

Kljub ne najboljšim okoliščinam in številnim težavam, s katerimi se spoprijema slovenski zdravstveni sistem, je letos glasovalo rekordno število ljudi, so sporočili organizatorji akcije Moj zdravnik 2024.

Evropa Nemčija pripravlja "selektivni sistem" služenja vojaškega roka

Nemški obrambni minister Boris Pistorius je predlagal selektivni sistem služenje vojaškega roka, po katerem bi mladi moški morali izpolniti vprašalnik, na podlagi katerega bi vojska preverila, kdo je zainteresiran in primeren za služenje.

40

Šport

Euro 2024 Verbič še naprej s težavami, Oblak ni dokončal prvega treninga v Wuppertalu

"Zdaj se začne zares," je oznanil Matjaž Kek. Prvi trening pred več tisoč otroki na lepo polnem stadionu v Wuppertalu je minil v karnevalskem vzdušju in reprezentanca Slovenije je začutila, da se evropsko prvenstvo v Nemčiji zares začenja.

21

EP v atletiki Duplantis in Ingebrigtsen zadnji dan razred zase

Armand Duplantis je zadnji dan evropskega prvenstva v Rimu zanesljivo opravil s tekmeci v finalu skoka s palico. Preskočil je 6,10 metra in s tem postavil rekord evropskih prvenstev, nato pa je bil trikrat neuspešen na višini svetovnega rekorda (6,25 m).

10

Dirka po Sloveniji V Ormožu Groenewegen za las pred Kristoffom

Z ravninsko etapo od Murske Sobote do Ormoža se je začela 30. Dirka po Sloveniji, ki se je pričakovano razpletla s sprintom glavnine, kjer je bil Dylan Groenewegen za las hitrejši od Alexandra Kristoffa. Peta etapna zmaga Nizozemca v Sloveniji!

126

Liga NBA Umrl legendarni "Mr. Logo" – Jerry West

V 87. letu starosti je umrl eden izmed najbolj legendarnih košarkarjev Lige NBA Jerry West, ki je bil tudi izjemen generalni menedžer. Vsi so ga klicali "Mr. Logo", saj so njegovo silhueto upodobili v uradnem znaku Lige NBA.

17

Wuppertal Video: Slovenski nogometaši opravili prvi trening v Nemčiji

Slovenska nogometna reprezentanca je prvič vadila v Wuppertalu. Uvodni trening izbrancev Matjaža Keka pred začetkom Eura v Nemčiji si je ogledalo nekaj tisoč lokalnih nogometnih privržencev, kar je razveselilo slovenski tabor.

42
Oglasno sporočilo

Posodobite računalnik z doživljenjskim Microsoft Officeom 2021 in Windowsom 11 že za 10,99 €

Microsoft Office je dokazano najpriljubljenejši paket programov za upravljanje s komunikacijo, kot je e-pošta, ustvarjanje vsebine, kot so besedilni dokumenti in preglednice, in urejanje projektov.

Nogomet Gattuso podpisal dveletno pogodbo s Hajdukom

Gennaro Gattuso je novi trener splitskega Hajduka. Podpisal je dveletno pogodbo. Legenda Milana je na klopi nasledil Jureta Ivankovića, ki je ekipo vodil nekaj zadnjih krogov hrvaškega prvenstva, v katerem je zasedel tretje mesto.

1
Več

Kultura

Tam, v vrtu Vrt kot prostor raziskovanja človeških interakcij: nova predstava Urške Centa in Domna Novaka

Domen Novak in Urška Centa v Cankarjevem domu predstavljata novo gledališko predstavo Tam, v vrtu, v kateri raziskujeta zvočnost telesa. Njuna koreografska raziskava združuje gib in zvok ter poudarja poslušanje in človeško povezanost z naravo.

Ob 100. obletnici rojstva Mojster za vse čase: razstava o življenju Marjana Cigliča, tenkočutnega opazovalca sveta

Razstava Mojster za vse čase v Muzeju novejše in sodobne zgodovine predstavlja enega najpomembnejših fotoreporterjev druge polovice 20. stoletja, Marjana Cigliča, čigar fotografije so pravi zgodovinski vir za proučevanje življenja Slovencev.

Razstava skic in risb v Cankarjevem domu Skica je lahko tudi iz kruhove sredice

V Cankarjevem domu so odprli kurirano bienalno razstavo Društva oblikovalcev Slovenije, ki se letos posveča embrionalni risbi in s tem zgodnji fazi oblikovalskega procesa.

Več

Zabava in slog

Lažna novica Ste res lahko kaznovani, če v Nemčiji nosite ponarejene drese? Ne, pravijo pristojni.

Pred kratkim je med navijači Anglije zakrožil videoposnetek z opozorilom, da navijače, ki bodo v Nemčiji nosili ponarejene drese svojih nogometnih idolov, čaka visoka denarna kazen. A pristojni trditev zavračajo.

TNP Zapornica v dolino Vrata to sezono še ostaja odprta, bo pa treba plačati parkirnino

Več let si domačini zaman prizadevajo urediti parkiranje v dolini Vrata. Država je pred dvema letoma asfaltirala cesto vanjo, razmere bi morala urediti še z vzdržnim prometnim režimom. A zapornica bo ostala odprta, bodo pa začeli pobirati parkirnino.

39

Ob osmih Tanja Borčić Bernard: Hrvaška se trudi omejiti število turistov

Slovenci smo po obisku na Hrvaškem na drugem mestu, takoj za Nemci. Kljub podražitvam tam porabljamo vse več denarja, v oddaji Ob osmih ugotavlja Tanja Borčić Bernard. Pred štirimi leti smo porabili okoli 500 milijonov evrov, lani pa več kot milijardo.

54

Znani Papež Frančišek duhovnikom: Pridige naj bodo dolge največ 8 minut, sicer ljudje zaspijo

Papež Frančišek je duhovnikom priporočil, naj bodo njihove pridige čim krajše oz. naj jih omejijo na največ osem minut. Po njegovih izkušnjah namreč pri daljših pridigah ljudje upravičeno izgubijo pozornost in celo zadremajo.

13

Euro 2024 Nogometni dobičkarji: za ogled treninga Portugalcev vstopnice tudi po 800 evrov

Nemčijo je že zajela nogometna mrzlica, ki pa je (pričakovano) pritegnila tudi številne dobičkarje. Čeprav vstopnic za ogled tekem praktično ni mogoče preprodati, je drugače s tistimi (načeloma brezplačnimi) za ogled treningov.

29
Oglasno sporočilo

Ali veste, kako koristne so maline za vas?

Med prvimi sadeži, ki nas razveselijo zgodaj poleti, so maline, s katerimi se sladkamo vse do jeseni. Najboljše so še sveže, ki si jih lahko privoščite samostojno, v sladicah, smutijih ter celo solatah.

Do 45 stopinj Grčijo in Turčijo zajel vročinski val, Akropolo bodo v najbolj vročih urah znova zapirali

Grčijo je zajel vročinski val, zaradi česar bodo najbolj obiskano tamkajšnjo turistično znamenitost, atensko Akropolo, v času najvišjih dnevnih temperatur zaprli za obiskovalce.

1
Več

Uredniški izbor

Evropske volitve 2024 Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek.

205

Evropa "Gruzijski režim je razkril svoj resnični cilj – popolni nadzor nad civilno družbo"

Množični protesti, ki so se zaradi zakona o "tujih agentih" začeli pred dvema mesecema, so narasli v vsesplošno gibanje proti vladi, opozarja gruzijska novinarka Ana Gvarišvili. Kritiki zakon označujejo kot korak v totalitarnost po ruskem vzoru.

162

Evropske volitve 2024 Haček: Koalicija se bo morala zazreti vase. Požgan: Občutek, da sta SD in Levica padla za Svobodo.

SDS je nesporni zmagovalec volitev, koalicija pa, čeprav izid zanjo "ne pomeni katastrofe", se bo morala precej zamisliti in marsikaj spremeniti, ocenjuje politični analitik Miro Haček.

221

80 let od izkrcanja v Normandiji Dan D ali največja kopenska, pomorska in letalska operacija 2. svetovne vojne

Pred 80 leti je nad obalami Normandije potekala največja kopenska, pomorska in letalska operacija - izkrcanje na tisoče zavezniških vojakov, da bi prevesili tehtnico vojne na svojo stran. To je bil dogodek, ki so ga okupirana ozemlja močno pričakovala.

175
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

3

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

3

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov