Potrč:
Potrč: "Če kdo od kolegic in kolegov, s katerimi smo dobro, pošteno in korektno delali, misli, da je zdaj priložnost za prehod v drugo stranko, mu želimo vso srečo, čeprav vsi sreče ne bodo imeli." Foto: BoBo

Potrč je novinarjem povedal, da v stranki upajo na uspeh, poslanka Andreja Černak Meglič pa je dejala, da jo veseli, da je na strankini kandidatni listi za državnozborske volitve veliko žensk, saj je prepričana, da država potrebuje tudi žensko energijo, ki je njej, kot je dejala, ne manjka.

Glede morebitnega odhoda Luke Jurija v stranko Zorana Jankovića je Potrč pojasnil, da gre pri vsakem odhodu za osebno odločitev in da so se v stranki odločili, da bodo vse odhode komentirali umirjeno, brez obtožb. Ljubše bi jim sicer bilo, da takih odhodov ne bi bilo. "Če kdo od kolegic in kolegov, s katerimi smo dobro, pošteno, korektno delali, misli, da je zdaj priložnost za prehod v drugo stranko, mu želimo vso srečo," je zatrdil in dodal, da vsi sreče ne bodo imeli.

Dozdajšnji poslanec SD-ja Luka Juri je pozneje za STA pojasnil, da se je pogovarjal o nastopu na listi stranke Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija, na koncu pa se je odločil, da vendarle ne bo kandidiral, saj se mu zdi pomembno, "da ne da kakršne koli možnosti ugibanju, da mu gre le za stolček".

Juri ob tem še pravi, da ostaja v SD-ju, čeprav ni bil uvrščen na listo kandidatov stranke, o čemer ga je v soboto, na dan potrjevanja liste, obvestil generalni tajnik in vodja volilnega štaba SD-ja Uroš Jauševec.

"Nostalgije ne bo"
"Mislim, da je čas, da se poslovim, tudi zato, ker imamo ogromno mladih ljudi, ki so polni energije, polni znanja in želje sodelovati v politiki in želim jim vso srečo," je komentiral odločitev, da se umakne iz dejavne politike, v kateri je vztrajal skoraj petdeset let. "Nostalgije ne bo," je sklenil Potrč.