Foto: Eurovision.tv
Foto: Eurovision.tv

Evrovizijski vrvež se po 25 letih vrača v Združeno kraljestvo, povpraševanje po omejeni količini vstopnic pa je pred zadnjim svežnjem na vrhuncu. Še zadnjih nekaj prepustnic bodo Britanci sprostili v ponedeljek ob 13. uri po našem času, na voljo bodo na britanski različici razvpitega portala Ticketmaster, ki se je letos že nekajkrat znašel pod plazom kritik, predvsem zaradi monopolizacije trga v ZDA.

Sorodna novica Lahko politika ustavi koncertni monopol portala Ticketmaster?

Oboževalci ene najbolje gledanih oddaj leta v Evropi bodo lahko kupili vstopnico za samo enega od treh evrovizijskih večerov naenkrat, skupno pa si bo polfinalne in finalne nastope v živo ogledalo približno 18.000 ljudi.

Tudi brez vstopnic se bo izplačalo odpotovati v Liverpool

Cene najcenejših vstopnic se gibljejo okoli stotih evrov, za najdražje pa bo treba odšteti tudi čez 400 evrov. Nekoliko cenejše so vstopnice za ogled generalk, te bodo na voljo že za nekaj več kot 30 evrov.

Tudi tisti brez vstopnic pa v Liverpoolu ne bodo prikrajšani. Evrovizijska izkušnja bo po navedbah Britancev prav tako zanimiva za vse, ki jim ne bo uspelo priti v M&S Bank Areno.

V bližini dvorane bo evrovizijska vas, kjer pričakujejo na tisoče obiskovalcev. Liverpoolčani bodo za ogled vseh treh evrovizijskih večerov pripravili tudi številne velike zaslone, kjer si bo mogoče ogledati vse letošnje nastope. Obiskovalcem se obeta tudi dvotedenski festival, katerega vrhunec bo velika zabava s parado podmornic, ki bo hkrati potekala tudi v Kijevu.