Eroika so prijetna popestritev slovenske glasbene scene. Foto: MMC RTV SLO
Eroika so prijetna popestritev slovenske glasbene scene. Foto: MMC RTV SLO

Trije izjemni vokalisti, zbrani v triu Eroika, so izdali nov singel. Gre za priredbo zimzelene skladbe Nad mestom se dani z njihovega istoimenskega albuma.

Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Metod Žunec imajo za seboj zelo uspešno leto, saj so bili polno zasedeni z nastopi, zadovoljni pa so tudi s prodajo albuma.

Tokrat so se odločili, da bodo za novi singel izbrali skladbo Nad mestom se dani, ki bi jo lahko poimenovali kar klasika, saj je za mnoge ena najlepših slovenskih popevk. Glasbo zanjo je napisal Jože Privšek, besedilo Dušan Velkavrh, priredbo pa Patrik Greblo.

Eroika je sicer nase prvič opozorila na Emi leta 2007, ko so fantje s priredbo pesmi Stop Omarja Naberja navdušili mnoge. Matjaž Robavs (bariton), Aljaž Farasin (tenor) in Metod Žunec (tenor) so klasično izobraženi in šolani pevci, ki svoje mesto na slovenski glasbeni sceni iščejo s predelavami večnih uspešnic v popopero.

Septembra lani so izdali prvenec, ki med drugim vsebuje sveže interpretacije znanih slovenskih uspešnic Ko zvonovi zapojo, Stop, Dan ljubezni, Namesto koga roža cveti, Ko mene več ne bo ter španske prepesnitve velike uspešnice Ti si mi u krvi ob spremljavi simfoničnega orkestra pod vodstvom Patrika Grebla.

Poslušajte Nad mestom se dani v preobleki Eroike.