Prvo mesto je pričakovano zasedla Taylor Swift. Foto: Reuters
Prvo mesto je pričakovano zasedla Taylor Swift. Foto: Reuters

Avtorica uspešnic, kot sta Bad Blood in Wildest Dreams, je letos zaslužila 170 milijonov dolarjev (oziroma 160,6 milijona evrov) in imela tako največji zaslužek v zabavni industriji. "Ne gre zgolj za dobro glasbo in kakovostne nastope; poleg tega je Taylor tudi mlada, lepa in do zdaj tudi relativno neproblematična," je za Forbes pojasnil odvetnik Lori Landew.

"Podjetja jo vidijo kot varnega in zanesljivega predstavnika, ki se zaveda pomembnosti določene znamke in želi njeno vrednost tudi zaščititi," je še dodal Landew.

Na drugo mesto so se zavihteli člani skupine One Direction - čeprav so si že pred več kot enim letom vzeli premor, ki morda lahko traja tudi za vedno, so letos še vedno zaslužili skoraj 104 milijone evrov. Sledijo Adele (76,5 milijona evrov), Madonna (72 milijonov) in Rihanna (70 milijonov evrov).

Poleg mlajših predstavnikov so se na visokih mestih seznama znašli tudi nekateri veterani glasbene industrije: sedmo mesto je pripadlo zasedbi AC/DC (zaslužili so 63,7 milijona evrov), osmo The Rolling Stones (skoraj 63 milijonov), na enajstem mestu pa je letos s 57 milijoni evrov prihodka Bruce Springsteen.

Justin Bieber, ki je letošnje leto zaznamoval predvsem z najrazličnejšimi škandali, pa je z zasluženimi 56 milijoni dolarjev (oziroma skoraj 53 milijoni evrov) na trinajstem mestu.

Preostanek seznama si lahko ogledate v spodnji galeriji.