Richards neutrudno ustvarja naprej. Foto: EPA
Richards neutrudno ustvarja naprej. Foto: EPA

71-letni kitarist še zdaleč ne kaže sledi, da bi se upočasnil - vsaj ne ustvarjalno. Album, ki ga bo naslovil Crosseyed Heart, bo uradno najavo doživel prihodnji teden z izdajo prvega singla Trouble. Na albumu se bodo znašli številni glasbeniki, ki so zadnja leta sodelovali s Stonesi na turnejah.

Crosseyed Heart bo že tretji samostojni album v 23 letih. Prvega je izdal leta 1988 (Talk is Cheap), ki je prilezel na 24. mesto ameriških lestvic. Štiri leta pozneje se mu je pridružil album Main Offender, ki pa ni doživel takšnega uspeha kot predhodnik.

Stonesi so sicer pravkar pri koncu kratke turneje po Združenih državah Amerike. Koncerte so priredili ob promociji ponovne izdaje albuma Sticky Fingers. V intervjuju za Rolling Stone je Richards omenil možnost, da bi lahko ob promociji novega samostojnega albuma šel na turnejo. "Ta trenutek razmišljam samo o Stonesih in nisem še prepričan, kaj bom storil po koncu turneje z njimi. Toda običajno, če izdam album, grem še na turnejo. Tako da je mogoče," je dejal kitarist.