Dalaj Eegol se vrača v čase, ko je razburjal kot raper Ali En. Foto: Primož Korošec
Dalaj Eegol se vrača v čase, ko je razburjal kot raper Ali En. Foto: Primož Korošec

Dalaj Eegol je v Aurovillu v Indiji, "mestni skupnosti, namenjeni ljudjem z vsega sveta, da bodo lahko tam živeli v miru in enotnosti", našel popolno mesto za ustvarjanje. Njegove glasbene stvaritve iz časa Ali Ena pa ste lahko v petek poslušali v mariborskem ŠTUK-u.

Na koncertnem repertoarju je žanrsko raznolik presek pesmi z omenjenih albumov, kot so Burek, Stremetzky, Hašiš, Zadeta si bela Ljubljana in Who's the real Kekec. Na koncertni turneji bo Eegola/Ali Ena v živo spremljala tudi glasbena skupina. "Zgoditi se ima prava mala repriza revolucije, ki jo je sprožil album Leva scena, ko je ob izidu dodobra razburkal zaspano slovensko glasbeno sceno devetdesetih let ter odprl novo poglavje v slovenski glasbi," so sporočili iz ŠTUK-a.

Po mariborskem koncertu se bo njegov ljubljanski koncert zgodil 10. oktobra v prenovljenem Kinu Šiška, karavana "leve scene" pa se bo ustavila še v Portorožu (31. 10.) in Novi Gorici (6. 11.). Po turneji se Dalaj z ženo, umetnico Mirando Rumino, vrača v Indijo, kjer ga decembra čaka razstava akrilnih slik.