Motörhead bodo v Ljubljani nastopili v postavi: Lemmy Kilmister (vokal, bas kitara), Philip Campbell (kitara) in Mikey Dee (bobni). Foto: Agencija 19
Motörhead bodo v Ljubljani nastopili v postavi: Lemmy Kilmister (vokal, bas kitara), Philip Campbell (kitara) in Mikey Dee (bobni). Foto: Agencija 19

Potem ko so v skladu z vsakoletno tradicijo pred nekaj meseci že objavili razporede letošnje jesenske evropske turneje s termini, ki pretežno gravitirajo na Skandinavijo, Nemčijo in Veliko Britanijo, so na rep razporeda dodali tudi termin nastopa v slovenski prestolnici.

Še aktualni The Wörld Is Yours
Legendarni angleški trio Motörhead z nesmrtnim železnim "kanclerjem" Lemmyjem Kilmistrom na čelu, ki si je za svoje zasluge, kot eden utemeljiteljev rockerske kulture, že davno zaslužil popolno spomeniško varstvo, se letos jeseni znova vračajo na turnejo po Evropi. Skupina bo poleg obveznega železnega repertoarja tudi na tem nastopu v živo predstavila svoj še aktualni studijski dosežek, imenovan The Wörld Is Yours (2010).

Motörhead so nazadnje nastopali v Sloveniji na Metalcampu v Tolminu poleti leta 2007, pred tem pa v sklopu motozbora v Moškanjcih pri Ptuju "davnega" leta 1999. Zdaj se po dolgih 23 letih, ko so 27. 4. 1989 nastopili v ljubljanski Hali Tivoli, vračajo na mesto zločina.

Leta 1989 so Motörhead nastopili v Ljubljani v formaciji kvarteta. V postavi sta bila takrat še (danes že pokojni) kitarist Michael Burston, znan tudi kot "Wurzel", in originalna bobnarska "beštija" skupine Phil "Philthy Animal" Taylor. Že takrat pa je za Motörhead z Lemmyjem zaigral z ramo ob rami kitarist Philip Campbell, ki se je Motörhead pridružil leta 1986 in bo tako kot Lemmy nastopil v Ljubljani drugič.