Frank Iero, Gerard Way, Mickey Way in Ray Toro ne načrtujejo ponovne skupne glasbene poti. Foto: EPA
Frank Iero, Gerard Way, Mickey Way in Ray Toro ne načrtujejo ponovne skupne glasbene poti. Foto: EPA

Pesem je uvertura v ponovno izdajo The Black Parade, s katero bodo počastili 10. obletnico izdaje albuma. Oboževalce so sicer pred dnevi vznemirili, saj so namignili na ponovno združitev in ustvarjanje nove glasbe. A izkazalo se je, da bodo zgolj znova izdali album, ki jih je leta 2006 dokončno zasidral med glasbeno srenjo.

Nadaljevanja skupne glasbene poti vseeno ne bo
"Ganjeni smo, da ste se tako množično odzvali. A ne nameravamo se ponovno odpraviti na turnejo niti ne načrtujemo kakršne koli združitve,"
so člani skupine zapisali na Facebookovem profilu. "Gre zgolj za ponovno izdajo The Black Parade ob 10. obletnici prvotne izdaje."

Skupina je najbolj znana po uspešnicah, kot sta I'm Not Okay (I Promise) in Helena, zadnji album Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys pa so izdali leta 2010.

"V 12 letih smo delili oder z osebami, ki jih občudujemo, skrbeli smo drug za drugega, postali smo prijatelji. Ampak zdaj je tako kot pri vseh velikih stvareh v življenju napočil čas, da končamo to zgodbo," so leta 2013 ob koncu skupne poti zapisali v izjavi.

The Black Parade in dodaten album Living With Ghosts z nekaterimi demo in koncertnimi posnetki bodo izdali 23. septembra.