Marilyn Manson je z leti pridobil status glasbene ikone. Foto: Reuters
Marilyn Manson je z leti pridobil status glasbene ikone. Foto: Reuters

Marilyn Manson, hkrati bend in umetniško ime njegovega frontmana, prihodnje leto prvič prihajajo na Metaldays.

S svojo glasbo in zunajzemeljsko pojavo je Marilyn Manson šokiral glasbeni svet v 90. letih prejšnjega stoletja in že takoj ob začetku kariere, predvsem z albumoma Antichrist Superstar in Mechanical Animals, dobil hkrati sloves antivzornika mladini in skoraj kultne privržence.

Marilyn Manson so s svojo glasbo dosegali velike uspehe – milijonske naklade albumov, prva mesta prodajnih lestvic, štirikrat pa so bili nominirani za glasbeno nagrado grammy. Marilyn Manson so ustvarili mnogo kultnih skladb: Coma White, The Dope Show, I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me), The Beautiful People, This is The New Shit, The Fight Song, Tourniquet, The Nobodies ...

Med več kot 110 nastopajočimi skupinami izstopajo še Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary ...

Prostorska in vsebinska novost festivala v prihodnjem letu je nov, tretji oder, ki bo v celoti namenjen mladim, (še) neuveljavljenim imenom metalske glasbe.

Festival je že nekaj let razprodan in ima po 12.000 obiskovalcev dnevno. Organizator tudi letos pričakuje toliko obiskovalcev in hkrati opozarja, da je prodanih že več kot 40 odstotkov vstopnic.