Bo Madonna ob koncu glasbene kariere nastopila tudi na Glastonburyju? Foto: AP
Bo Madonna ob koncu glasbene kariere nastopila tudi na Glastonburyju? Foto: AP

V soboto zvečer je več medijev objavilo novico, da bodo na odru festivala Pyramid Glastonbury, ki bo potekal junija prihodnje leto in velja za enega največjih glasbenih dogodkov na svetu, nastopili ameriška popzvezdnica Madonna, britanska skupina Coldplay in britanska pevka albanskih korenin Dua Lipa.

Eavis je v zapisu na Instagramu poudarila, da to ne drži: "Kot vedno je veliko namigovanj in tračev o tem, kdo bo nastopil na Glastonburyju. Trenutno vse dneve sestavljamo seznam nastopajočih glasbenikov, ki pa vsak dan doživi kakšno spremembo. Novice o tem, da so omenjena tri imena potrdila nastop, so napačne. Pravilen in potrjen seznam glasbenikov bomo razkrili enkrat v novem letu."

Veliko prahu je dvignila predvsem omemba Madonne, saj bi bil to njen prvi nastop na omenjenem festivalu, prav tako tudi Due Lipe še nikoli ni bilo med izvajalci. Če bi govorice držale, bi se prvič v zgodovini festivala zgodilo, da bi bili med izpostavljenimi imeni dve izvajalki. Coldplay so medtem obiskovalce Glastonburyja zabavali že štirikrat, v letih 2002, 2005, 2011 in 2016.

Naslednja izvedba Glastonburyja bo potekala med 26. in 30. junijem 2024. Lani so bili zvezdniki festivala sami moški, in sicer skupini Arctic Monkeys in Guns N’ Roses ter Elton John. Emily Eavis, hči ustanovitelja festivala Michaela Eavisa, je zato pred časom napovedala, da si želijo, da bo najbolj ugledni termin nastopa, v nedeljo popoldne, dobila kakšna glasbenica.