Nekateri poslušalci so bili ogorčeni nad Amyjinim početjem in so zahtevali vračilo denarja, drugim se je samo smilila ... Foto: Reuters
Nekateri poslušalci so bili ogorčeni nad Amyjinim početjem in so zahtevali vračilo denarja, drugim se je samo smilila ... Foto: Reuters
Amy Winehouse
Mnoga odvajanja niso pomagala, Amy še naprej drvi v prepad. Foto: Reuters

Mnogi oboževalci (propadle?) britanske souldive so napeto pričakovali sobotni koncert na Kalemegdanu, ki naj bi pevko, ki se že nekaj časa vrti v začaranem krogu odvisnosti, pokazal v novi, trezni luči. A videli so vse prej kot to, saj se je Amy, tudi tokrat v obtisnjeni kratki oblekici in s košato pričesko, večina koncerta opotekala po odru, momljala besedila, izginjala s prizorišča, tako da je večino besedil odpelo kar občinstvo, in bila na splošno le bleda senca same sebe.

Moby reševal, kar se je rešiti dalo
Po koncertu je Moby, ki je nastopil po Amyjini polomiji, izjavil, da "česa takega ni bilo videti vse od časov Jima Morissona". Prek Twitterja je zapisal, da ga skrbi za njeno zdravje. "Ne poznam Amy Winehouse, a iskreno upam, da ima okoli sebe ljudi, ki jim je mar zanjo. Nemudoma ji morajo pomagati, to je bilo resnično žalostno," je dejal, na nastopu pa nato izvedel svojo različico njene uspešnice Rehab.

27-letnica je takoj po fiasku zapustila srbsko prestolnico, njen predstavnik pa je sporočil, da se Britanka ne bo pojavila na današnjem koncertu v Carigradu, odpovedan je tudi nastop v sredo v Atenah. Za zdaj naj bi naslednjič poskusila spodoben koncert izvesti osmega julija v Španiji.

"Ne bi mogla pokazati vsega"
"Čeprav si želi izpolniti obljube, se je strinjala z ekipo, da na nastopih ne more pokazati vsega svojega glasbenega znanja, zato se bo vrnila domov. Opravičuje se vsem oboževalcem, a meni, da je trenutno to najbolje zanjo," je sporočil njen menedžer.

Amy je sicer s singlom Rehab zaslovela leta 2006, dve leti pozneje pa na podelitvi grammyjev pobrala štiri nagrade, tudi za najboljšega novega izvajalca in album leta.