Pevka je pod umetniškim imenom Raiven je začela delovati predlani, žanrsko se ne omejuje, v svoje skladbe rada vplete harfo. Foto: Osebni arhiv izvajalke
Pevka je pod umetniškim imenom Raiven je začela delovati predlani, žanrsko se ne omejuje, v svoje skladbe rada vplete harfo. Foto: Osebni arhiv izvajalke
Raiven je umetniško ime pevke in harfistke Sare Briški Cirman. Foto: Osebni arhiv izvajalke
Raiven je umetniško ime pevke in harfistke Sare Briški Cirman. Foto: Osebni arhiv izvajalke

Malo ljudi je do Eme vedelo, kdo se skriva za imenom Raiven, toda po predstavitvi pesmi Črno bel se je vse spremenilo. Postala je redna gostja glasbenih odrov in tudi (ob posebnih priložnostih) modnih stez.

"Od Eme se mi je življenje res malo spremenilo. Sicer sem pričakovala nekaj pozornosti, zagotovo pa ne toliko! Zelo sem vesela in kar malo presenečena nad tako pozitivnimi reakcijami. Iskreno, negativnih res skoraj ni," je priznala pevka. "Ta 'push' je zame samo motivacija in zanj sem neizmerno hvaležna," je dodala Sara Briški Cirman alias Raiven.

Raiven je vmes okusila tudi modni svet, saj se je med drugim sprehajala po stezah Ljubljana Fashion Weeka. "Moda je velik del mene, ampak se ne vidim kot model. To je bila naključna priložnost in krasna izkušnja. Ob njej pa sem še bolje spoznala življenje modelov in ugotovila, da je za tako delo treba veliko odrekanja. Sama na žalost nimam dovolj časa, niti želje za to. Nikoli pa nisem ničesar počela polovičarsko - zato se verjetno ukvarjam samo z glasbo in niti nimam drugih konjičkov -, ker se vedno v vsako stvar vržem cela," je pojasnila pevka.

V ospredju ostaja glasba
Glasba ostaja njena osrednja dejavnost. Ob tem pa se spreminja tudi njen pogled na njo. Del tega je strnila v novi skladbi Nov planet. "Po Emi se mi je namreč odprlo kar nekaj priložnosti in ob njih sem na celoten glasbeni svet začela gledati malo drugače, spoznala sem ga še v malo drugačni luči. V njem vidim vesolje, zato tudi naslov Nov planet. Besedilo sem malo zavila v celofan, da daje vtis, kot da govorim o odnosu dveh oseb, kar je sicer deloma res," je dejala Raiven.

Skladba je žanrsko usmerjena v pop, v njej pa je mogoče slišati tudi elemente klasične in elektronske glasbe. "Tokrat je bilo za nastanek glasbe potrebnih malo več klasičnih inštrumentov. Posneli smo namreč prave violine, klavir in pa seveda harfo, ki je zaščitni znak Raiven," je še razložila pevka. Nov planet je tako naslednik skladb Črno bel, Jadra in Bežim. Hkrati pa so vse skladbe napovednik za prihajajoči album.

<-- Vsebina spodaj se je prenesla iz starega urejevalnika. Odstranite to vrstico in shranite/uredite novico. -->