Džamala je lani Ukrajini prinesla zmago. Na žalost pa priprave v Kijevu ne potekajo brez težav. Foto: Reuters
Džamala je lani Ukrajini prinesla zmago. Na žalost pa priprave v Kijevu ne potekajo brez težav. Foto: Reuters
Pavel Hritsak
Hritsak kljub odstopom večine članov ogranizacijske ekipe zagotavlja, da vse poteka po načrtih. Foto: Reuters

Organizacijske težave se vrstijo že vse od začetka, a očitno so se v zadnjem času stvari tako zapletle, da je od organizacije prireditve odstopilo 21 članov organizacijske ekipe. Najprej se je zataknilo pri izbiri mesta, v katerem bo potekalo tekmovanje, nato je novembra lani zaradi predvidenega načina financiranja tekmovanja s položaja odstopil generalni direktor ukrajinske nacionalne televizije Zurab Alasania. Na sporno financiranje so opozorili tudi člani organizacijske ekipe, ki so Evropski radiodifuzni zvezi (EBU) sporočili, da so stroški z 22 milijonov narasli na 29 milijonov evrov.

Kaplja čez rob pa je bilo imenovanje novega predsednika organizacijskega odbora Pavla Hritsaka, ki je ekipi odvzel skoraj vse pristojnosti.

EBU in ukrajinski premier mirita
Kljub težavam, na katere opozarjajo člani ekipe, ki so od organizacije odstopili, Hritsak vztraja, da vse poteka po načrtu, organizacijski odbor z njim na čelu pa tesno sodeluje z EBU-jem. Ta težav pri organizaciji Evrovizije noče komentirati, a poudarja, da bo tekmovanje potekalo tako, kot je predvideno.

Oglasil se je tudi ukrajinski premier Volodimir Groisman, ki tako kot Hritsak zagotavlja, da vse poteka po načrtih: "Nič ne more ogroziti Evrovizije."