Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Med naloženimi fotografijami boste zaman iskali pečenke in burgerje – tu so zbrane jedi, ki jih Kitajci imajo za tako rekoč brez okusa: surovo korenje, ovito v sir, sendviči z dvema sestavinama in solate brez zabele. Ne ravno mikavna, hladna in zložena hrana, ki terja malo ali nič kuhanja, poroča CNN.

Trend je res zaživel maja, ko so ljudje začeli objavljati fotografije in videoposnetke teh preprostih obrokov na kitajskih družbenih omrežjih. V enem od teh videev ženska na vlaku v Evropi odvije plastično vrečko solate in zavoj šunke. Zmeša ju skupaj, doda gorčico in začne jesti.

V drugih objavah so posnetki surove zelenjave in zelo preprostih sendvičev, kot denimo tak z eno rezino posebne salame med dvema kosoma belega kruha.

Eden od uporabnikov je delil fotografijo kosila z dvema korenčkoma in malce mlade špinače, ob tem pa izrazil zaskrbljenost, ali bo jedec s takim skopim obrokom sploh dobil dovolj energije. Spet drugi so se pritoževali, kako se počutijo prazne in "brezdušne" po takih obrokih.

Trend se je naglo razširil in Kitajci po vsem svetu so začeli deliti lastne izkušnje s temi minimalističnimi obroki, tako da je ključnik #bairenfan (#ObrokiBelcev) v zadnjem mesecu postal eden najbolj vročih na vrsti spletnih platform.