Od Ljubljanske vinske poti ... Foto: Organizator
Od Ljubljanske vinske poti ... Foto: Organizator

Vinska pot se bo razpostirala po Prešernovem trgu, Mestnem trgu, Stritarjevi ulici, Cankarjevem nabrežju in med skupaj 70 stojnicami, med katerimi bo 50 domačih vrhunskih vinarjev, dva tuja, osem kulinaričnih ponudnikov in drugi ponudniki informacij in doživetij za obiskovalce.

Pri domačih vinarjih iz vseh vinorodnih okolišev Slovenije bodo obiskovalci lahko izbirali med več kot 450 različnimi vinskimi vzorci za degustacijo.

Ljubljanska vinska pot je za obiskovalce brezplačna, za okušanje vinskih vzorcev pa bodo kot plačilno sredstvo na voljo kuponi, ki jih bo mogoče kupiti na blagajnah vinske poti.

Dogajanje bo sklenil Slovenski festival vin
Vinsko-kulinarična doživetja se bodo končala na najprestižnejšem dogodku za kulturo pitja vina, Slovenskem festivalu vin, ki bo svojo 24. izvedbo doživel v Cankarjevem domu v četrtek in petek, 17. in 18. novembra.

... do Slovenskega festivala vin. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
... do Slovenskega festivala vin. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Na njem bo tradicionalno potekala predstavitev več kot 120–130 vinskih hiš, ki bodo na pokušino ponudili skupaj več kot 550 vinskih vzorcev vseh vinorodnih dežel Slovenije in nekaj tujih, bogato kulinariko, številne vinsko-kulinarične delavnice in delavnice s priznanimi sommelierji ter tradicionalno ocenjevanje festivalskih vin.

Obe prireditvi sta del programa kulinaričnega festivala November Gourmet, v okviru katerega se bodo do 30. novembra po prestolnici zvrstili najrazličnejši kulinarični dogodki in doživetja.