Chiarellove recepte je močno zaznamovala italijanska oz. natančneje kalabrijska kuhinja. Foto: AP
Chiarellove recepte je močno zaznamovala italijanska oz. natančneje kalabrijska kuhinja. Foto: AP

Chiarello, ki je bil kar desetletje eden od zaščitnih obrazov ameriške televizijske mreže Food Network in kuharski mojster v svoji restavraciji Bottega, je umrl v soboto v bolnišnici v Napi (ameriška zvezna država Kalifornija), kamor so ga pripeljali po hudi alergijski reakciji. Na kaj točno je bil pokojni kuharski mojster alergičen, ni znano, je pa njegova družina sporočila, da so bili v zadnjih trenutkih z njim.

V sporočilu za javnost so Chiarellovi bližnji poudarili še, da so bili zanj značilni "kulinarična briljantnost, neomejena kreativnost in popolna predanost družini". "Ljudi je znal združiti skozi radost ob skupnem obroku."

"V trenutkih, ko se spoprijemamo s to hudo izgubo, se spominjamo lepih trenutkov, ki smo jih doživeli skupaj, tako v njegovih kuhinjah kot v naših srcih. Njegova dediščina bo živela naprej, v ljubezni, ki jo je vložil v vsako jed, in v strasti, ki jo je prižgal v vsakem od nas, da naj uživamo v okusih življenja," so poetično še zapisali pokojnikovi najbližji.

Kot omenjeno, je bil Chiarello 10 let eden od obrazov Food Networka, in sicer v oddaji Easy Entertaining With Michael Chiarello, videti pa ga je bilo mogoče tudi v drugih znanih s kuhanjem in kuharskimi mojstri povezanimi oddajami, kot so Top Chef, Chopped, The Next Iron Chef itd.

Njegova kuhinja je bila zaznamovana z dediščino njegovih italijanskih prednikov, posvečal pa se je tudi vinu – v dolini Napa je namreč upravljal družinske vinograde. Imel je štiri otroke, hčerke Margaux, Felicio in Giano iz prvega zakona ter sina Adama iz drugega.