Planiški praznik je minil v znamenju slovenske trobojnice. Foto: BoBo/Žiga Živulović in Manca Rozman
Planiški praznik je minil v znamenju slovenske trobojnice. Foto: BoBo/Žiga Živulović in Manca Rozman

MMC-jev novinar Niko Hari se je pomešal med navijače, ki so v čudovitem sončnem vremenu prišli v dolino skakalnic in glasno pozdravili vsak dolg polet. Najbučneje je bilo seveda ob nastopih slovenske četverice. Po poročanju MMC-jevega športnega novinarja Tilna Jamnika si je prvo serijo ekipne tekme v Planici ogledalo 23.346 gledalcev.

"To je naš državni praznik. Predlagam, da tudi uradno postane dela prost dan," je za TV Slovenija dejala neka navijačica. Druga se je strinjala z njo: "Ne predstavljam si marca brez obiska Planice." "Gledam vrhunske skoke, vrhunske tekmovalce. Ali je lahko bolje?" pa se je vprašal neki obiskovalec.

Med navijači je bilo videti predvsem veliko transparentov s podobo in zahvalami Petru Prevcu, ki se bo v nedeljo poslovil od smučarskih skokov. Izmed tujih navijačev je bilo največ poljskih zastav.

Delček navijaškega utripa iz Planice, ki se je sicer predčasno končal, saj so zaradi premočnega vetra izpeljali le eno serijo, lahko podoživite v spodnjih posnetkih in fotografijah.

"Hvala, Peter"

Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc bo, kot je znano, v nedeljo sklenil svojo bogato kariero. Njegovim uspehom so se poklonili tudi na Darsu, kjer se radi z napisi nad avtocestami odzivajo na aktualne dogodke. Medtem ko so se maja z napisom spomnili zmage kolesarja Primoža Rogliča na Dirki po Italiji, je danes mogoče videti napis "Hvala, Peter".

Praznik v Planici: "Je sploh lahko še bolje?"