Đuro naslednji mesec odhaja na berlinski festival. V uradnem programu je film V deželi krvi in medu, na Marketu berlinskega festivala pa bo prikazan tudi njegov Traktor, ljubezen in rock'n'roll. Foto: Osebni arhiv
Đuro naslednji mesec odhaja na berlinski festival. V uradnem programu je film V deželi krvi in medu, na Marketu berlinskega festivala pa bo prikazan tudi njegov Traktor, ljubezen in rock'n'roll. Foto: Osebni arhiv
Branko Đurić - Đuro
'V filmu sem samo igralec in v 'opisu mojega delovnega mesta' je, da igram različne vloge,' na pisanje rumenih medijev o Angelininem režijskem prvencu odgovarja Đuro. Foto: EPA
Branko Đurić - Đuro in Stephen Daldry
V tem času je postal tudi redni obiskovalec najrazličnejših podelitev nagrad. Foto: EPA
Branko Đurić - Đuro
Režiserja predvsem veseli, da so njegov film Traktor, ljubezen in rock'n'roll gledalci vzeli za svojega in ga hodijo gledat v kinodvorane. Foto: RTV SLO

pisanje rumenih medijev o filmu V deželi krvi in medu igralec in režiser Branko Đurić - Đuro.

"Moj naslednji "podvig" je tako kot po navadi – najti način, da čim več časa preživim z družino," si po številnih filmskih uspehih, ki jih je doživel v zadnjem času, želi Đuro. Od leta 2008 do danes, ko je čakal, da bo njegov nov režijsko-igralski podvig – Traktor, ljubezen in rock'n'roll, ki ga zdaj prikazujejo v kinematografih – prišel med širše gledalstvo, si je ustvarili zavidljive reference v tujih filmih (Triaža, Montevideo, bog te video, V deželi krvi in medu, Venuto al mondo). Sodeloval je s številnimi hollywoodskimi igralci, kot so Colin Farrell, Angelina Jolie, Penélope Cruz, Emile Hirsch ... Nove filmske "obveznosti" ga čakajo že marca, vmes pa se bo posvetil pisanju.

Cel pogovor z njim si lahko preberete spodaj.


Prvenec Angeline Jolie V deželi krvi in medu je nase vlekel veliko medijske pozornost, še ko ni imel naslova, kaj šele končne oblike. Najnovejša stvar, ki je polnila srbske novinarske stolpce, je bila domnevna izjava Jolijeve, da naj bi zahtevala ukinitev Republike Srbske. Pisanje Kurirja je Jolijeva že zanikala na Twitterju. Kako sami gledate na vse obtožbe, ki sta jih scenarij in s tem Jolijeva doživela v vsem tem času?
Po pravici povedano nisem pretirano spremljal, kaj se je dogajalo okrog tega. V filmu sem samo igralec in v "opisu mojega delovnega mesta" je, da igram različne vloge. Vemo pa, da so medijem dandanes bolj zanimivi trači okrog filma kot film sam.

Od leta 2008 do danes, ko ste pravzaprav čakali, da bo vaš nov režijsko-igralski podvig – Traktor, ljubezen in rock'n'roll, ki ga zdaj prikazujejo v kinematografih – prišel med širše gledalstvo, ste si ustvarili zavidljive reference v tujih filmih (Triaža, Montevideo, bog te video, V deželi krvi in medu, Venuto al mondo). Uspeva vašemu agentu odgovarjati na vse ponudbe, ki jih dobivate danes? Oziroma, kako je s ponudbami za nove filme?
Moj agent ima poleg mene še vsaj sto igralcev, tako, da vse "ponudbe" ne prihajajo samo na moj naslov, ampak je za njih mnogo "interesentov". Veliko filmov se snema in kar nekaj je ponudb, največji problem je, kako izbrati pravo. Kar se Traktorja tiče, sem zelo vesel, da ima takšen sprejem pri občinstvu. Bližamo se številki 50.000 gledalcev – neverjetna številka za te krizne čase, ko se filmi 'downloadajo' kot za šalo, in to je zame velik kompliment, še posebej, ker dam veliko na mnenje občinstva.

Kakšne so vaše izkušnje z avdicijami? Na koliko uspešnih avdicij pride – v vašem primeru – neuspešna?
Ne hodim na avdicije.

Kaj bo vaš naslednji podvig?
Moj naslednji "podvig" je tako kot po navadi – najti način, da čim več časa preživim z družino. Res je da uživam v svojem delu, ampak vseeno je to samo delo. Če govorimo o moji igralski karieri naslednji mesec, odhajam na berlinski festival. V uradnem programu je V deželi krvi in medu, na Marketu berlinskega festivala bo pa prikazan tudi moj Traktor, ljubezen in rock'n'roll. Konec meseca sem vabljen v žirijo filmskega festivala v Monsu (Belgija). Marca grem na snemanje filma Motevideo na Tenerife. Vmes pa bom tudi pridno pisal, kaj, je pa še skrivnost.