Film, v katerem igra tudi Đuro, govori o srbskem vojaku in bošnjaškem dekletu, ki se zaljubita pred začetkom vojne v BiH-u. Foto: Reuters
Film, v katerem igra tudi Đuro, govori o srbskem vojaku in bošnjaškem dekletu, ki se zaljubita pred začetkom vojne v BiH-u. Foto: Reuters
Angelina Jolie in Brad Pitt
Angelina in Brad sta z vseh strani dobivala pohvale za zelo 'prizemljeno' vedenje. Foto: EPA
Bombaj Štampa
Prvi singel, ki ga zasedba predstavlja, nosi ime Vriska. Foto: Dallas

Bosanski igralec in režiser, ki je poročen s slovensko igralko Tanjo Ribič, je ob koncu snemanja filma z delovnim naslovom Untitled Love Story, v katerem se je kot režiserka preizkusila slavna Angelina Jolie, v pogovoru za Dnevni avaz strnil vtise.

"Natančna in razgledana"
Za Angelino in njenega partnerja Brada Pitta, ki je bil pogosto navzoč na snemanju na Madžarskem, je našel same lepe besede. Đuro je dejal: "Z Angelino je bilo res lepo delati, zato sem vesel, da sem bil lahko del te ekipe. Zelo pozitivno me je presenetila. Je vztrajna in natančna in točno ve, kaj hoče. Vse drugo kot razvajena je, poleg tega je zelo izobražena in razgledana oseba. Nikakršne potrebe ni bilo, da bi ji razlagali o Sarajevu ter Bosni in Hercegovini, ker pozna našo zgodovino morda celo bolje kot mnogi domačini."

In Brad, za mnoge eden najlepših moških na svetu? "Pogosto je bil z ekipo na snemanju, a se ni preveč vpletal v naše delo. Večinoma je skrbel za otroke in fotografiral, kar tako, za svoj užitek."

Ne obstajajo velike in majhne vloge
Đuro je v Sarajevu še dejal, da so igralci in drugo osebje dva meseca dihali kot eden in bili velika družina. Sam pa dvomi, da mu bo ta vloga prinesla kakšno veliko spremembo: "To bo pokazal čas, a mislim, da se ne bo zgodilo nič izjemnega. A res sem vesel za to izkušnjo. Ne bi pa mogel reči, da je bila to največja vloga v moji karieri, saj jih ne primerjam med seboj in uvrščam ne lestvico. Sam ne delim vlog na majhne in velike, saj so vse pomembne in vsaka mi je všeč na svoj način. Bomo videli, kakšni bodo odzivi na film, sam pa bom težko prekosil izdelek, kot je bil Nikogaršnja zemlja."

Dolga zgodovina Bombaj Štampe
S koncem snemanja pa za Đura nikakor ni prišel čas za počitek, prav nasprotno, saj se je iz filmskega sveta takoj preselil v glasbenega. S svojo skupino Bombaj Štampa namreč predstavlja novi, povratniški album z naslovom Neka DJ odmah dole CJ.

Bombaj Štampa je kultna sarajevska pop-rock zasedba iz osemdestih let, ki je, skupaj z Zabranjenim pušenjem in Elvisom J. Kurtovičem, sodelovala pri ustvarjanju gibanja, poznanega kot Novi primitivizem. Takrat so poleg Elvisa in Zabranjenega pušenja v Sarajevu delovale še druge zasedbe. Dve izmed njih sta bili Ševa in Ševin Orkestar. Da ne bi nastala zmeda, sta obe skupini spremenili imeni: Ševin orkestar v Plavi orkestar, Ševa pa v Bombaj Štampa - njihov pevec pa je postal Branko Đurić - Đuro.

Člani Bombaj Štampe so znani tudi po tem, da so vsi imeli isti nadimek - Mili, ki se je nato razširil tudi na njihove prijatelje in ožje družinske člane. Zato novi album posvečajo vsem "Milijam in Milijem" od Avstralije, preko Amerike in Kanade pa vse do Sumega, majhnega, simpatičnega mesteca na severu Madžarske. Posneli so ga štirje "Miliji"; Nedo, Baja, Ernie in Đuro ob pomoči še nekaterih "Milij": Dženete, Alene, Loše, Tanje, Vlade in Pancha. Skladbe na albumu so nastale v Nedimovi in Đurovi glavi v zadnjih desetih letih, končno obliko pa so dobile spomladi leta 2009 v Nedimovem studiu.

Bombaj Štampa - Vriska